Kutyák

Csivava mellé hozzánk házőrző kutyát

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező gaba71

Kérdés

Tisztelt Dr. Úr!

Csivava kan kutyánk mellé szeretnénk egy házörző kutyát az udvarba. Az lenne a kérdésem, hogy milyen nemű és fajtájú kutyát javasol.

Válaszát előre is köszönöm: gaba71

Válasz

Kedves Gaba

Az egyik bent, a másik kint, nem fogja jól viselni a kinti kutya lelke. Kérem, mielőtt hazavisz egy újabb kutyust, olvassa el a következő cikket:

Az írás Stefan Siman (dipl. állatterapeuta és kutyatréner tollából származik)

http://www.haziallat.hu/dr-haziallat/kutya/kutyak-osszeszoktatasa/14436/

Ha úgy dönt, hogy bővíti a családot egy újabb kutyával, akkor csivava mellé:

Ha a család, ahová a kutya érkezik, mozgalmas társasági életet él – tehát nagy a sürgés-forgás a kertben, lakásban -, nem ajánlatos olyan fajtát tartani, amely túlságosan territoriális, mint a dobermann, a rhodesiai ridgeback, a yorkshire terrier vagy a west highland white terrier. A beagle-k, a bernáthegyik, a bichonok, az agarak minden vendégnek nagyon örülnek. Az angol buldog, a német dog, a retriever vagy a sealyham terrier szintén nagyon barátkozós fajta.

A legtöbb fajta éberen jelzi az éjjeli zajokat – talán csak néhány kivétel lehet, mint az angol buldog, a clumber spániel és az ír farkaskutya. Egy harcias tacskó is feltartóztathat egy betörőt – ám a retriever hiába hangos, kicsi az esélye, hogy megharapná a hívatlan vendéget.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »