Kutyák

13 éves, kan tacskó kutyám lábán növekedő, fájdalmatlan daganat jelent meg...

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező zsomle13

Kérdés

T.Doktorúr!

13 éves, kan, tacskó keverék kutyám lábán, kb.1,5 éve, rohamosan növekedő, fájdalmatlan daganat jelent meg. Az állatot egyáltalán nem zavarja, tapintásra sem fájlalja, mozgása változatlan, de egyre nő. Az utóbbi hetekben felszínén göbök, véraláfutásszerű foltok jelentek meg.Nem kemény, inkább folyadékkal, vagy valamilyen lágy szövettel telt daganatnak tűnik.

Szteroid injekcióra nem reagált, az állatorvos, diagnózis hiányában műtéti feltárást javasol, de féltem az altatástól. Kivizsgálatlan betegsége (időnként visszatérő, köhögésszerű rohamok, és a kora miatt). Korához képest jó erőben van az állat, fürge, sétánál kifáraszthatalan, jó étvágyú.

Kérem szíves tanácsát a megoldást, illetve kezelő orvost illetően, Budapest 22. kerületében lakunk. Köszönettel:B.J.

Válasz

Daganat és daganat között is hatlamas eltérések vannak és lehetnek, így anélkül, hogy pontosan tudnánk, milyen elváltozás van ennek a duzzanatnak a belsejében, nem igen lehet véleményt alkotni. Mindenképpen arra kellene törekedni, hogy mielőbb legyen pontos diagnózis.

A szteroid kezelés nem éppen a legadekváltabb eljárás, jobb lenne inkább tudni miről van szó. Ott a kerületükben is van olyan rendelő, ahol a daganatokkal mélyrehatóan foglalkoznak (Budafoki Állatgyógyászati Centrum), javaslom, oda vigyék el a kutyájukat.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »