Kutyák

8 éves kutyát lehet sétálásra tanítani?

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Smoo

Kérdés

Van egy 8 éves tacskóm, és hogy többet együtt legyek vele, szeretném sétáltatni. Ilyen idős korban meg lehet neki tanítani, hogy engedelmeskedjen a sétákon?

Válasz

Természetesen meg lehet tanítani a kutyust a pórázon való sétálásra, lehet, hoyg lassabban megy, mint a kölyök kutyáknál, de biztosan sikerrel járhat.

Íme, néhány tipp:

Pórázon sétáltatás megtanítása a kutyának Ez a parancs arra használatos, hogy pórázon vezetve kutyád békésen lépdeljen melletted, fejével a lábad mellett. Ezt a pozíciót akkor is tudnia kell tartani, ha sétálsz vele, vagy ha futsz vele.
Semmiképpen sem húzhatja a pórázt, mert ez azt jelentené, hogy ő vezet téged, ő visz sétára téged.
1. Ültesd le a bal oldaladra. Bal kezeddel fogva a pórázt, tartsd rövid pórázon. Mindig ugyanazon az oldalon vezesd a kutyát! Használd a már megtanult. „Figyelj!” parancsot, hogy felkeltsd a figyelmét.
2. Indulj el, mondd a „kutya nevét”, illetve a parancsszót ”Indulás!” és bal lábbal kezdve sétálj előre.
- Ha előre megy, és elkezd húzni, húzd meg a póráz és mondd „Nem!”, majd azonnal fordulj az ellenkező irányba, mondd ismét „Indulás!” és folytasd a sétálást.
- Ha hátra marad, biztasd szóban, és óvatosan húzd magad mellé a pórázzal.
- Motivációként egy jutalomfalatot tarthatsz az orra elé, hogy kövesse.
3. Egy pár lépés után állj meg, dicsérd meg, és jutalmazd jutalomfalattal. Ismételd a gyakorlatot, mind több lépést hagyva a jutalmazások között.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »