Kutyák

5 éves ivartalanított jack russel terrier egész nap ugatja a szomszédot, fel-alá futkos a kerítés mellett...

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező csulcsi

Kérdés

Kedves Háziállat Magazin!

Van egy 5 éves, ivartalanított kan Jack Russel terrierünk. 3 évesen került hozzánk; nem tudjuk, előtte hogyan viselkedett. Nálunk viszont, ha kint van az udvaron, szinte egész nap ugatja a szomszédot, fel-alá futkos a kerítés mellett és folyamatosan ugat- mindent és mindenkit-.

Nagyon szeretjük, csak már elegünk van abból, hogy így viselkedik. Ráadásul az állatorvost, a kutyakozmetikust is megharapja. Ha én is ott vagyok, engem is nemes egyszerűséggel megkap. Hiába vagyok vele következetes, stb. Ha beindul, meg se hallja, ha hozzászólunk. Nem fogad szót és kész. Mikor bent van a házban, akkor nyugodt. Eszünkben sincs megválni tőle, imádjuk! 2 év alatt nagyon sok dologban megváltozott, csak ezeken a területeken nem tudunk semmit sem elérni. Utcán tökéletes úriember! Kérem, adjon tanácsot!

Előre is köszönök mindent:Júlia

Válasz

A jelenség kezdetén könnyebben lehetett volna kezelni a helyzett, most már idő és energia igényesebb. 2-4 tréninglakalommal lehet eredményt elérni, amely során én a HAELICS DOG TRAINER Spray nyakörvet és a M-F-I-J módszert használom. Az eredményesség hatékonyságának alapja, hogy a tartási körülményeket optimalizálni kell, beleértve a kutya esetleges elkényeztetésének, elemberesítésének megszüntetését is. Valamint nem utolsó sorban az ember/kutya falkarangsorban a legalsó szintre helyezni a kutyát. Az idegen emberekkel való testkontaktus elleni tiltakozás is az erős dominancia jele amelyet szigorúan és következetesen kezelve meg kell szüntetni. A két jelenség a dominancia és a falkarangsor révén összefügg ! A keritésnél tanúsított viselkedés további függvénye: a kerités túl oldalán lévő ingerek ! Ezért hasonló helyzetekben elsőként az optikai kontaktus megszüntetését szokták javasolni, hogy a kutya legalább ne lássa a túloldalon lévő ingerforrást.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »