Kutyák

Kutyának adhatok-e almaecetet, kezelhetem-e Aloe veraval?

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező betti.

Kérdés

Jó napot Dr. Úr/Nő!

Van két 10kg körüli kutyám, azt szeretném megkérdezni, hogy adhatok az ételükhöz keverve almaecetet akár főtt ételhez akár táphoz, és ha igen akkor mennyit? Illetve az egyik kutyám napok óta be van rekedve, az étvagya és a viselkedése nem változott ugyanolyan mint mindig is, hogy neki adhatnék mézet, ha igen akkor milyen fajtából és mennyit? Meg azt szeretném még megkérdezni, hogy aloe vera sprayt használhatok a másik kutyusom fülére, mert megint előjött a gomba. A mi dokink azt mondta még kiskorában, hogy canestennel kenjem neki, de én aloe verával kentem legutóbb és sokkal hamarabb elmúlt illetve egész nyáron nem jött vissza csak most, hogy bejött ez a párás idő, csak most nincs annyi aloe veránk itthon, emiatt is szeretném megtudni, hogy használhatom-e neki.

A válaszát előre is köszönöm!! Üdvözlettel: Czifra Bettina

Válasz

Az almaecet javasolt napi mennyisége 1,5 teáskanálnyi egy 10 kg súlyú kutyának.

A rekedt kutyának adható bármilyen méz talán a hársfavirág méz a leginkább javasolható. Naponta 2x1 teáskanálnyi elegendő.

Ha a kutya fülén biztosan gombás eredetű az elváltozás akkor én sem a tüneteket csökkentő aloe vera kezelést javaslom hanem a gombák ellen speciálisan ható szereket. Kb 3 heti kezeléssel a gombásság teljesen megszüntethető.

ALOE VERA - EZÚTTAL HÁZIÁLLATAINKNAK

A kutyafüle, avagy gombás fertőzések

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »