Kutyák

Kutyám belepisil a másik kutya fekhelyébe

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Amadeus2014

Kérdés

Kedves Dr. Úr!

Van két kis kutyám, az első kutyuskám keverék 4 éves, kis lány kb.10kg (ivartalanított) a második pedig egy kis fiú és 4 és fél hónapos törpe őz pincser. Az a problémám, hogy folyamatosan belepisil az idősebb fekhelyébe. Ahogy oda adom az idősebbnek a kimosott és tiszta fekhelyet rögvest belepisil!, Az idősebb pedig nem is reagál rá, csak néz szomorúan rám :( volt rá precedens, hogy később bele is feküdt, vagy tisztára nyalta a helyét, hogy be tudjon feküdni. Mivel nem mindig veszem észre, hogy belepisilt, így folyamatosan szaga is van a nagynak, mert belefekszik :( Pedig a kicsi helyét is tisztán tartom ugyan úgy mint a nagyobbnak. Mit tudnék csinálni, hogy ne pisiljen a másik fekhelyére? szidás és a kisugárzás amit lát rajtam nem elég neki! Napközben nincsenek összeengedve, mert állandóan a nagy helyére fekszik, bárhova teszem a lakásba folyamatosan kitúrja a helyéről. Ennek következtében a kicsinek is szaga van, mert hát ő is belefekszik a pisibe :( Olyan jó lelkű az idősebb kutyuskám, hogy mindent ráhagy a kicsire, ha elfoglalja a helyét hagyja, ha belepisil akkor bele fekszik, szó szerint meg hunyászkodik!

Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát és segítségét!

Üdvözlettel: Andrea (Jennifer és Amadeus)

Válasz

Kedves Gazdi!


A 2. kutya nem mindig jó döntés, de ha már van, akkor meg kell tanítani nekik a helyes együttélést. A fekhelyrepisilés oka egyfajta területjelölés vagy valamilyen birtoklás kifejezése. Rajta kell kapni és erős hanggal vagy vízspricceléssel megijeszteni.


Ami ajánlott:


A Tükör iskolákon általában is nagyon jó és a témához értő szakemberek dolgoznak, a budapesti iskolákon pedig vannak Tükör terápiás szakemberek, akik az agresszív, illetve félős kutyák gyógyításával foglalkoznak. A probléma megoldható, de menjen el egy kutyaiskolába! Ráadásul ez esetben különösen fontos, hogy Tükör iskolába menjen, mert az ilyen eseteket sokszor rosszul kezelik más kutyaiskolákon.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »