Kutyák

10 éves kan golden retriver kutyám egyik bűzmirigyigyével van probléma. Homeopátiás megoldást szeretnék találni rá...

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező Irka

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő ! 10 éves kan golden retriver kutyám egyik bűzmirigyigyével van probléma.. Az állatot vakarózás viszketés tünettel viitem el az állatorvoshoz. A tomporánál egy kisebb részen lerágta a szőrt. Az állatorvos megpróbálta kinyomni a bűzmirigyeit, de csak az egyikat sikerült, a másik bekeményedett. Hisztamint és egy gyuladásgátló inekciót kapott. Egy évvel ezelőtt ugyan ezzel a problémával már jártunk itt, ezért a doktor úr megfontolás tárgyává tette egy operációt. Véleményem szerint a kialkult betegségnek leki eredete (is) van, ezért fordulok Önökhöz..

A bűzmirigy területjelzési funkciót tölt be és kutyának véleményem szerint területféltési problémája van. Tavaly nyáron az első ilyen jellegű probléma előtt költöztünk el. A kutya elvesztette játszópajtását akivel felnőtt, és az új házban az élettere is leszűkült. a magyar nyelvű homeopátiás szakirodalomban nem találtam területféltés csak féltékenységre szert és bár közel közel 20 éve foglalkozom homepátiával - gyerekeim kapcsán- tanácstalan vagyok. Amennyiben lehetséges kérem gyors válaszukat.

Tisztelettel:Takácsné Pataki Erika 20/4684776 irkaera@gmail.com

Válasz

Kedves Erika!

A bűzmirgy több okból is "beállhat", értem ezalatt, hogy nem ürül rendszeresen a váladék belőle, az felhalmozódik benne, majd begyullad. Lehet az ok, hogy túl lágy a kutya széklete, vagy anatómiailag szűk a nyílása, okozhatja a rendszeres szocális hatások (sétáltatás) hiánya, illetve - ahogy Ön is írja - akár egyébb lelki konfliktus is. Szívesen ajánlanék egy-két homeopátiás szert, ami segíthetne kedvencén, de ehhez elég kevés az az információ, amit leírt. Ezért arra kérem, keressen meg (telefonon: 06209284425), hogy meg tudjuk beszélni a kutyus egyedi helyzetéből adódó feltételezhető kiváltó okokat, és így már - homeopátiásan gondolkodva - ki tudjuk választani a megfelelő szer(eke)t. Üdvözlettel: Dr. Kopócsi Andrea, holisztikus állatorvos, homeopata

Bűzmirigy - mit kell tudni róla?

A végbélmirigy megbetegedései

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »