Kutyák

Hogyan kezeljük májzsugorodásban szenvedő kutyánkat?

kategória Kutyák
Kérdező BlackPanther

Kérdés

Üdvözletem!

Kutyámnak májzsugorodása van, kérdésem az, hogy kutyák esetében létezik-e májátültetés? Másik kérdésem, hogy milyen gyógyszereket, illetve táplálékkiegészítőket szoktak májzsugorodásban szenvedő kutyáknak adni? A kombinált antioxidánsok mennyire jók? Utolsó kérdésem, hogy a véres széklet már nagyon előrehaladott állapotot jelent?

Válaszait előre is köszönöm! Tisztelettel, László

Válasz

Kedves László!

Igyekszem kérdéseire válaszolni, habár sok információ hiányzik ahhoz, hogy teljes képet kaphassak kedvence egészségi állapotáról: pl. hogy mennyi idős, mióta beteg, milyen tünetei vannak, stb.

1. Májátültetésről kutyák esetében nem tudok.

2. A gyógykezelése vonatkozásában sokféle lehetőség közül választhat: akadémikus orvoslás, természetes, szelíd gyógymódok (homeopátia, ayurveda, Bach-féle virágterápia, fényterápia, gyógytáplálékok). Én a szelíd gyógymódokat használom a praxisomban, tehát ezzel kapcsolatosan tudok tanácsot adni: Ha Ön ezt az utat választja, mindenképpen egyedi kezelést javaslok az Ön kedvence esetében. Ehhez szükséges, hogy felkeressen egy homeopata szakállatorvost, aki a kutya tünetei alapján egyedileg ki tudja választani a legmegfelelőbb / leghatékonyabb szer(eke)t. Ha szeretné, én is szívesen segítek: 06 (20) 928-4425.

3. Az antioxidánsok vonatkozásában csak a természetes összetételűeket ajánlom. Ezek kiválasztásában is segíthetek.

4. Utolsó kérdésére pedig nehéz egyértelműen válaszolnom, hiszen a véres székletnek sok oka lehet, lehet összefüggésben is az alapbetegével, lehet attól teljesen független is. Tehát az, hogy a kutyusnak májzsugorodása van, még nagyon kevés információ ahhoz, hogy Önnek egy hatékony terápiát tudjak javasolni, és ilyen esetben egyébként is fontos, hogy egyedi, "személyre szabott" kezelést kapjon a beteg állat.

Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének: Dr. Kopócsi Andrea.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »