Kutyák

11 éves méhgyulladással műtött uszkárunk szőre hullik. Megéghet nyáron?

kategória Kutyák
Kérdező nbernadett

Kérdés

Tisztelt Doktornő!

Uszkár szuka kiskutyám 11 éves múlt. Pár éve gyakorivá váltak az eü. problémái. Méhgyulladás miatt műtötték, melyre antibiotikumot kapott. Ezután továbbra is megmaradt nála a pecsételő vérzés, amire szintén antibiotikumot írt fel az orvos. Nem tudta megmondani a doktor, hogy a hüvelyéből vagy a hólyagból jön ez a barna váladék, így kapott egy speciális száraz tápot is (Renal). A kutya feltűnően falánk lett, szinte habzsolja az ételt és nagyon sokat iszik is.

A probléma ami miatt kétségbe vagyunk esve, hogy a szőre drasztikusan hullani kezdett, de nem foltokban, hanem egyenletesen kiritkult. A kozmetikus levágta a szőrt a szeme felett ott már ki se nőtt. Nagyon féltjük mi lesz vele nyáron, nehogy megégjen a bőre a szőrhiány miatt. Tud esetleg valamit javasolni, mit adhatnánk neki?

Szegény lassan úgy néz ki mint egy kínai kopasz kutya. Nagyon aggódunk érte. Válaszát előre is tisztelettel köszönöm!

Bernadett

Válasz

Gennyes méhgyulladás műtéte után egy ideig még előfordulhat, hogy a méhcsonkból ürül némi gennyes váladék. A fokozott étvágy, vízivás, vizeletürítés, egyidejű szimmetrikus szőrritkulással, kopaszodással alapos gyanúját kelti a Cushing betegségnek> Ez egy hormonális megbetegedés, melyet a mellékvese rendellenes működése okoz. Mindenképpen vigye a kutyust állatorvoshoz. A betegséget vérlabor vizsgálattal,speciális tesztekkel, hasi ultrahangos vizsgálattal lehet diagnosztizálni, és rendelkezésre áll gyógyszer is a kezeléshez, amennyiben nincs szükség műtétre, vagy az nem megoldható.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »