Kutyák

Kaukázusi juhászkutyám elkezdte nyalogatni a jobb mellső lábán a könyökét..

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Júlia

Kérdés

Tisztelt Dr. Háziállat!

Kaukázusi juhászkutyám (kan, nyáron lesz 8 éves) furán kezdett viselkedni. Kábé egy hete kezdte el nyalogatni a jobb mellső lábán a könyökrészét. Először nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget de idővel már olyan intenzíven és hosszan tartóan nyalogatta, hogy ettől már megijedtem. Megnéztem a könyökét és szerencsére nincsen rajta seb és kiütést vagy bármilyen más elváltozást sem találtam rajta. Egész testét átnéztem,mert arra gondoltam esetleg találok valamit de mindenhol szép tiszta a bőre és a szőre is fényes és tömött. Most ott tartunk,hogy nemcsak a mellső könyökét illetve az ott levő szőrt(szerintem a könyökrészt a bőrt nem éri el) hanem a talpát és a hátsó lábait is szokta nyalogatni de azokat nem olyan sokszor mint a mellső lábán.

Ami még fura nála, hogy tegnap óta a nadrágomat, a felsőmet és a kezemet is megnyalogatta sőt mikor benn van a házban a padlót a könyökével együtt tisztogatja. Ezenkívül szagolgat és van,hogy olyan hévvel dörgöli az arcát meg a fejét játék közben,hogy feldönt. Jó étvágya van,rendesen iszik és a vizeletével székletével sincsen baj. Eddig nem volt az a nyalogatós fajta, sosem viselkedett így. Sajnos nemrég februárban elvesztettük a társát egy kuvaszt akivel felnőtt. Azóta egyedüli kutyaként él a családdal és nem tudom talán ez miatt van-e ez a viselkedés?

Bolhanyakörv mindig van rajta és az udvaron is hetente nyírjuk a füvet ezért toklász nem mehetett a lábába. A féregtelenítésre sajnos még nem kerítettünk sort de minél előbb azt is pótoljuk. Arra is gondoltunk,hogy valami ásványi anyag hiánya lehet bár prémium tápot kap és szalámit meg konzervet amikben sok a vitamin. Esetleg a párzási időszak miatt viselkedik így? Kan kutya és nincsen ivartalanítva és még sosem párzott. Nagyon aggódom érte ,kérem tisztelettel a segítségüket!

Válasz

Kedves Gazdi!

Jó lenne mielőbb megmutatni kutyáját állatorvosának, aki megvizsgálja, esetleg vért vesz tőle részletes kivizsgálásra, bőrkaparékmintát küld a laboratóriumba stb.

Tisztelettel Dr. Szaniszló Ferenc www.vetlabor.hu

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »