Kutyák

Bolognese kutyánk rágja a lábát? Allergiás a szárnyasra?

kategória Kutyák
Kérdező niki82

Kérdés

Van egy 8 éves kislány bolognese kutyusom. Van egy kis gondunk. Kb 2 éve elkezdte rágcsálni a hátsó 2 lábát amiről a körmöknél kikopott az összes szőr is. Amikor ezt a kozmetikusunk és az állatorvosunk látta azt mondta hogy ez valószínű hogy allergia méghozzá a szárnyasokra (főleg azt kapott enni akkoriban) és a szójára.

Teljesen megszüntettük az étrendjéből mást kapott. Nagyon megörültünk amikor a kutyán pár hét után láttuk a javulást. Azóta sem kap szárnyas félét. Nekem ebben az időben született meg a kislányom. Így sajnos egy kicsit megosztódott a figyelmem. A baba miatt nem tudtam annyit és úgy foglalkozni a kutyával.

Most kb. 2-3 hónapja megint előjött nála a probléma ugyanúgy bőrig rágta a két hátsó lábát. A szárnyasra kínosan figyelünk tehát ez most nem lehet az miatt. Nem tudom mi is lehet a baj de lehet hogy lelki gondjai vannak a kutyámnak? Kérem segítsen merre induljak? Mit tegyek?

Válasz

Kedves Gazdi!

Szinte biztos, hogy allergia van a tünet hátterében. Sajnos csak vérvizsgálattal lehet megállapítani, hogy mikre érzékeny a kutyus (meg kell nézni sok táplálék alkotó, virágpolleneket, házi poratkákat, stb.).

A vizsgálat elég drága, de nagyon hasznos.

Üdvözlettel Dr. Szaniszló Ferenc ww.vetlabor.hu

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »