Kutyák

Mikor teszek jót a kutyánkkal?

kategória Kutyák
Kérdező buksi50

Kérdés

Kedves Dr. Háziállat!

Kérdésem kissé szövevényes...próbálom érthetően leírni.

Törpe uszkár kiskutyámat egy évig én neveltem, aztán családi okok miatt a nagynénémékhez került. /panelba/ Imádják, és ő is a házaspárt. Szoktam látogatni, sétáltatni...de fél évvel ezelőtt a férj kórházba került.A nagynéném egész nap dolgozik, utána fut a kórházba és a kis kutyus,aki most 4.5 éves egész nap egyedül van.

Ez alatt a fél év alatt egyszer nagyon beteg lett...véreset hányt és véreset kakált. Labor rendben volt. 5 napon át kapott infúziót. Teljesen rendbe jött.A férj még mindig kórházban van, és a nagynéném most túlórázik. Úgy gondoltuk, hogy elhozom mikor ő munkába megy reggel, hogy ne legyen 12 órákat egyedül egy panellakásban.

Volt már nálam máskor is a kutyus…szeret és én is őt! Kertes házban lakom, imád itt lenni! A héten minden reggel 5.30 -kor elhoztam és itt volt délután 5 -ig. Ha nem tudom elhozni, akkor reggel szomorú , és nem eszik...egész nap éhen van...és egyedül.

Van neki macskaalom, amit absz.természetesen használ, én szoktattam rá még kis koróban...tehát ilyen gond nincs, h. pisilni v. kakálni nem tudna. Az utóbbi időben összeturja az almot..nem tudjuk, hogy orrával -e v. a lábával... de a múlt héten megint véreset kakált...aztán két nap és rendbe jött.

A héten meg olyat kakált, mintha a belét kakálta volna ki, vastag fehérbe volt burkolva a kakája. Mint a tyúknak a gigája…másnap zöldes –szürke agyagszerűt … Eukanoba diétás tápot eszik, minimális húskonzervvel összegyúrva, mert csak így eszi meg,mást nem kap! MIt tegyek Doktor úr? Hozzam el továbbra is a kutyust, hogy ne legyen egyedül? vagy hagyjuk ilyen sokáig 10-12 órákat….egyedül minden nap...de a megszokott kis helyén?

Mikor teszünk vele jót? Megjegyzem: Nálam imád lenni...jókat eszik, játszik, önfeledt...de amikor a nagynéném végre jön, akkor megbolondul, annyira örül. Érzelmileg nagyon megviseli ez a helyzet...és nem is tudjuk meddig tart...Bocsánat, ha kicsit kesze-kuszán írtam...de én magam is össze vagyok zavarodva, mert nagyon sajnálom szegényt! Köszönettel: Buksi úr :)

Válasz

A problémát én két részre osztanám: A nyálkás-véres széklet vastagbélgyulladás, ami lehet fertőzéses, etetéses (táplálékérzékenység) vagy akár stressz eredetű is. Ezek a leggyakoribb okok, de ezenkívűl számtalan más is előidézheti. Ezügyben én egy állatorvos kollega felkeresését javasolnám, mivel ezt több mint valószínű házilag nem fogja tudni megoldani... A több órás egyedüllét tényleg nem szerencsés (ami összefügghet a vastagbélgyulladással), lehet jobb lenne, ha magához venné...

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »