Kutyák

Miért rágja a kutyám a lábát?

kategória Kutyák
Kérdező Bobbancs

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr! Van egy 5 éves keverék kutyusom,akit ha szabad ilyet mondani - majdnem mindenkinél jobban imádok. Másfél hónapja észrevettem rajta hogy sűrűn nyalogatja a lábát, A jobb hátsó lábát. Kezdetben csak nyalogatta,aztán később már "rágcsálta" is! A végén már lerágta a szőrt,azon a helyen kilátszott a bőre is! Mindez pár nap alatt történt,s mivel a munkahelyem miatt nem tudtam azonnal orvoshoz vinni,mire elvittem,a lába földagadt,nem bírt ráállni,belázasodott,alig evett! Az orvos elaltatta,"leszedte"a seb felszínét pengével,teljesen kipucolta,kinyomkodta,majd szépen lekezelte!!!!! Ezt követően jött az antibiotikum,fájdalomcsillapító,meg természetesen a gallér(seb miatt)! Lelkiismeretesen kikérdeztem doktor úr véleményét,mégis mi okozhatta.

Falun lakom,ezért részletes "leírást" adtam neki a hátsó udvarról,ahol tartom. Melléképületek,használatlan disznóólak de tisztán tartva! A doktor úr szerint ez egy régebbi seb lehetett,amit újra kikezdett. Elmondása szerint ha egy kutyus megböki valamivel a lábát,akkor is csinálhatja ezt. Rögvest kiszedtem az összes létező gazt,ami "kárt" okozhatott. A kutyusom lába közben szépen gyógyult,abban a formában ahogy az orvos megjósolta! Már alig látszik neki! Boldogságom tegnapig tartott! Újra kezdte az egészet! Csak most nem a hátsó lábán,hanem az első kettőn!!!!! A jobb elsőt főleg! Azonnal lefújtam neki antibiotikumos spray-el ,visszaraktam gallért s csak remélhetem hogy tud nekem segíteni! Az orvoshoz TERMÉSZETESEN VISSZAVISZEM,de rettenetesen érdekelne az Ön véleménye! Mivel párommal külföldre készülünk menni dolgozni,szeretném legalább sejteni,mi okozhatja! Az Önök oldalán olvastam különféle betegségekről,s talán allergia? A szomszéd háznál senki nem lakik évek óta,teljesen elhanyagolták a ház táját,bár oda nem tud átmenni kutyusom! Ha ez számít... ha kérhetek ilyesmit: minél előbb várom válaszát! Előre is köszönöm! Szilvi

Válasz

Igen lehet allergia is, (külső- vagy belső okok is lehetnek) de más jellegű bőrbetegség is. Hasonló tüneteket produkálhatnak azok a kutyák is akik 'unalmukban' vagy valamilyen stresszhelyzet okán kezdik el nyalogatni, rágni valamilyen testrészüket.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »