Kutyák

Mentett kutyám állandóan éhes és reggelente hány is. Mi lehet a baja?

kategória Kutyák
Kérdező bimbi47
Szakember Dr. Tóth Szabina

Kérdés

Utcáról (1 hónapja) befogadott kutyusom kb. egy hete olyan mintha állandóan éhes lenne. Száraz táppal kezdtem etetni, betartottam az adagolási utasítást, nem is volt probléma, most viszont még koldul is.

Nem szeretném túletetni, a tápokon szereplő adagolási tájékoztató valóban elég kell hogy legyen? A másik, hogy újabban 1 héten 1x reggel hány egy kevés savszerűséget.

Válasz

A minőségi száraz tápok hátoldalán található adagolási útmutató a legtöbb esetben jó alapnak szolgál, bátran követheti az ajánlásokat a gazdi. Ez alól csak olyan kutyák képeznek kivételt, akik fokozott fizikai igénybevételnek vannak kitéve. Ezeknél az egyedeknél nem biztos, hogy elengednő a táblázatban szereplő mennyiség.

Az, hogy egy kutyus kéreget a gazditól, nem jelent önmagában semmit. Amíg a kutya nem sovány, jó általános fizikai állapotban van, addig nem kell emelni a táp mennyiségét. A hányás lehet akár csak azért is, mert érzékenyebb a gyomra. Ilyenkor meg lehet próbálni 1-2 napig rizses diétát tartani nála.

Féreghajtást mindenképpen javasolnék. Ha a hányás nem szűnik ezekután sem, érdemes olyan tápra váltani, ami érzékeny emésztőrendszerű kutyáknak lett kifejlesztve.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »