Kutyák

Staffordshire terriereim állandóan összeverekszenek. Mit tehetnék?

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező ASalosz

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!

3 staffordshire terrier kan kutyával rendelkezem, ebből ketten rokonok (apa-fia). Az apuka 6, a fia 4 éves. Évek óta szinte havi-kéthavi rendszerességgel összeverekednek, nem is kicsit, súlyos sérüléseket okozva egymásnak. (a harmadik staffi nem kötekedő típus, vele semmi probléma). Nagyon nehezen tudjuk szétszedni őket. Ilyenkor rendszerint külön választjuk őket pár órára, utána újra összeeresztjük őket, mivel mindhárman szobakutyák, nincs lehetőség arra, hogy elkülönítve éljenek.

Állatorvosunk tanácsára ivartalanítottuk mindkettőt 2 évvel ezelőtt, de a probléma ugyanúgy fennáll. Csak most kicsit ritkábban. Már-már kezdek arra gondolni, hogy esetleg én követek el abban hibát, hogy egy szobában alszom velük, mert a verekedés rendszerint akkor következik be, amikor a közelükben vagyok. Mintha féltékenység lenne az oka, de nem vagyok benne biztos. Tud esetleg valami tanácsot adni ezügyben, hogy mit tudnék velük csinálni annak érdekében, hogy békében tudjuk együtt élni anélkül, hogy bármelyiküktől megszabadulnék?

Válaszát előre is köszönöm!

ASalosz

Válasz

Igen, a kutyák egy stabil falkarangsort igényelnek és egyértelmű ellenszabályozását minden domináns megnyilvánulásnak. (pl. túlzott személyvédelem, pihenőhelyért való harc, stb.)

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »