Kutyák

Mivel etessük 6 hónapos yorki kiskutyánkat?

kategória Kutyák
Kérdező tommytailor

Kérdés

Jó napot. Fél éves mini Yorkshire terrierünk van és azt szeretném tudni hogy száraz kutyatápon kívül mit ehet még? Köszönöm előre is.

Válasz

Általában 6 hónapos korukig a kölyköknek naponta 3-4szeri étkezést kell biztosítani, kb egyéves koráig a kutyának napi 3szori étkezésre van szüksége. Ha szuper prémium tápot ad a kutyának, nincs is szükség másra.
De természetesen nem várhatjuk el kiskutyánktól, hogy csakis száraztápot egyen.

Szükségük van a kutyáknak változatosságra is. Ez azt jelenti, hogy adhatunk kiskutyánknak főtt csirkehúst, halat (szigurúan szálkamentest), főtt rizs, pelyheket, főtt zölsdégféléket. Az étrend változatossá tételeként adhatunk kutyakonzerveket, amiből szintén nagy a választék,bár a konzervek nedvességtartalma igen nagy és a tápértéke nem túl magas. Adhatunk kedvencünknek nyers zöldségféléket, almát, paprikát, gyümölcsöket. Szívesen el fogják fogadni. Édességet soha ne adjunk kiskutyánknak,szervezetének nincs szüksége erre. Természetes körülmények közt a kutya nem fogyaszt tejet. Szervezetük a tejcukrot nem emészti meg és ez hasmenéshez vezet. Jobb táplálási mód a kölyköknek készült tejpótló tápszer, amit felnőtt kutyáknak is adhatunk. A legfontosabb, hogy friss víz mindig legyen a kutyánk előtt főleg, ha száraz táppal etetjükőt!!!

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »