Macskák

Kiscica bolhairtás

kategória Macskák
Kérdező erka1

Kérdés

Üdvözlöm!

A kérdésem az lenne, hogy a 6 napos kis cicánkba megjelentek a bolhák. Az anya cica nyakába cseppentettünk bolhairtót, de a kicsiből hogy tudom kiirtani?

Előre is köszönöm válaszát.

Üdvözlettel, Erika

Válasz

Ha a macska bolhás lesz, elengedhetetlen a környezet állattal egy idoben történo kezelése. Az anyamacska kezelésére a már elozoleg említett ún. spot-on (rácseppentos) készítményeket ajánlom (pl. Frontline, Stronghold, Advantix, Advantage, Advocate). A Frontline-nak elérheto a Combo változata, amelyet az Ön esetében melegen tudnék ajánlani, mivel a benne lévo plusz hatóanyag a környezetben megbújó fejlodési alakok ellen is hat.

A lakás kezelésére (ha bent vannak a cicusok) kaphatók különféle porok, szétpermetezheto oldatok. Macskák esetében ezekkel óvatosan kell eljárni, ok gyakran érzékenyebbek, ezeket a szereket felnyalva nyálzás, imbolygás jelentkezhet. Ezt kifejezetten óvatosan alkalmazzák kiscica jelenllétében. Porszívózással és a pokrócok, párnák kimosásával szintén gyérítheto a peték, lárvák, bábok száma.

Ha az anya és a környezet kezelve van, akkor a kiscicákból is el kell hogy tűnjenek. Őket még nem lehet külön kezelni. Max megmossa és kifésülgeti belőlük, de az elég macerás.

Érdeklodjön állatgyógyszertárban vagy állatorvosi rendeloben, ahol biztosan teljes köru tájékoztatást fog kapni!

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »