Macskák

Macska hasmenés

kategória Macskák
Kérdező bubu981

Kérdés

Tiszteletem!

8 napja hoztunk haza egy nőstény körülbelül 4 hónapos cicát a menhelyről. Kapott féreghajtót, bolhaírtó szert, macskanátha elleni injekciót. Azóta hasmenése van. Azt mondták, hogy 3 napig normális az új helyre költözés miatt, és fogjam diétára. Így is tettem. Rizsát, husit, sárgarépát kapott 3 napig. Sajnos utána is hasmenése volt. Folyt az orra, tüsszögött, váladékozott a szeme, le volt fogyva, sokat alszik, macskanáthára gyanakodtam. Elvitték a cicát állatorvoshoz, de az orvos szerint nincsen semmi baja csak szemcsepp kell neki. A szőre fénylik, nálunk hízott is, ha épp nem alszik sokat játszik, sokat bújik, dorombol, de a hasmenésével kapcsolatban tanácstalan vagyok. Mit tehetnék, hogy a cicám újra egészséges legyen?

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

A macska hasmenés nem betegség, hanem tünet. A kiváltó okok a következők lehetnek: ételallergia vagy- érzékenység, ételmérgezés, paraziták, vírusok, baktériumok, gyógyszerek, hyperthyreosis, helytelen táplálkozás.
A macska hasmenés okát minél hamarabb ki kell deríteni, mert a folyadékveszteség miatt életveszélyes állapotba kerülhet a cicus.

A csirkenyak is fennakadhat a szájában, ezeket sem javasolt adni. Most kivételesen viszont kaphat a cicus, az alábbi módon, de csak így: pépesítsenek klopfolóval (jól törjék össze)  össze nyers csirkenyakat és adjanak neki azt, ez segít a hísmenés kezelésében..

Elkezdték már az oltását a cicának? Ajánlott oltási program >>

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »