Macskák

Whiskas macskánk tombol és harap. Ha ivartalaníttatjuk, akkor lecsillapodik?

kategória Macskák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Ietta21

Kérdés

Nekünk egy 7 hónapos Whiskas lány cicánk van. A cica 8 hetes kóra óta van nálunk és az igazság az, hogy sajnos rá kellett döbbenünk, hogy ő nem az a bújós, dorombolós cica. Nem engedi magát simogatni 2 másodpercnél tovább és nagyon ritkán csak éjszaka szokása egy kicsit dorombolni amikor alszik mellettem. Napjába többször rátör valami, amitől eléggé megvadul egyfolytában harap, rohangál, tombol és nem lehet lecsillapítani.

Próbálkoztunk már mindennel még a sokak által javasolt víz spriccel is, de ő imádja a vizet így nem veszi zokon. Nincs terrorizálva és gyerek sincs aki állandóan piszkálná. Ahogy telnek a hónapok tulajdonképpen egyre jobban harap és egyre jobban tombol. Most vagyunk túl a első igazi tüzelésen. Kérdésem az lenne, hogy egy esetleges ivartalanítás lecsillapítaná-e, megváltozna-e a viselkedése vagy semmi esély rá, mert ilyen a cica alaptermészete? Már nem igazán van ötletünk arra, hogy hogyan kezeljük a kitöréseit.

Válasz

- Gondolom az "Angol-rövidszőrű" macskafajtára gondolt. (A Whiskas reklámban szereplő macskák professzionális videó-grafikai megmunkálással készültek !!! ) - A zárt élettérben tartott kölyök/fiatalcicák jellegzetes megnyilvánulása, hogy 'tombol', - amit csak is a rengeteg játékkal, fizikai lefárasztással lehet ellensúlyozni, csökkenteni. - Az ivartalanítás az esetek nagy részében nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá teszi az állatokat, mert a szexuális hormonok által gerjesztett aktivitás csökken vagy megszűnik.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »