Macskák

Mennyibe kerül a macska védőoltása? És milyen oltások kellenek?

kategória Macskák
Kérdező Zsuky

Kérdés

Kedves Háziállat Doktor. Az lenne a kérdésem, hogy van egy házimacskám, aki kb.3-4 hónapos, de még semmilyen oltást nem kapott. Benti cica, nem megy ki, de szeretném beoltatni és tudni szeretném, hogy nagyjábl mennyibe kerül, hogy az összes oltást megkapja, amit kell. Előre is köszönöm, nagyon sokat segített.

Válasz

Az oltások ára rendelőnként változik, ezért az Önhöz legközelebbi állatorvosnál érdeklődjön az árakról.

Nagyjából ilyen árak vannak (Pesten)

Vakcinák macskáknak
Kombinált (Calici vírus- Herpes- Parvo)    8000 Ft
Leukózis (FeLV)    11 000 Ft
Veszettség ellen    7 000 Ft
Veszettség+ kombinált    11 000 Ft
Féreghajtó tabletta 500-1500 Ft

A vakcinákról
Még több a macska fertőző betegségeiről>>


A kölyök-és felnőtt macskák védőoltása

A kölyökcicákban az anyjuktól a placentán át és a tejjel felvett ellenanyagok szintje a kor előrehaladtával napról-napra csökken. Ezért fontos, hogy 7-8 hetes koruktól kezdve valamennyi fertőző betegség ellen oltást kapjanak. Ezek a védőoltások csak akkor hatékonyak, ha adott időközönként (az előírtak szerint) megismétlésre kerülnek az immunrendszer működésének felfrissítése érdekében. Állatorvosától tájékozódjon a cicája számára szükséges valamennyi oltásról, és arról, hogy meddig nem érintkezhet más macskákkal az így terjedő fertőződések elkerülése érdekében.

Az oltással kapcsolatos fontos adatokat (mikor, mi ellen, mivel stb.) az állatorvos az oltási könyvbe jegyzi, és kamarai pecsétjével igazolja annak hitelességét. Ez igen fontos dokumentum. Kiállítások, vásárok, utazások esetén az állat egészségi állapotának igazolására szolgál.

Ha a macska kölyökkorában nem kapott oltásokat, vagy az oltás ismétlése elmaradt, kérdezze állatorvosát, mert a fertőző betegségek kórokozói nagyon elterjedtek a környezetben és a gazdátlan, kóbor állatok körében is, és az oltások elhagyása, kihagyása esetén már nem biztosított kedvence egészségének védelme.

Kutya-macska védőoltások: a legfontosabb tudnivalók

Macskák védőoltási naptára

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »