Macskák

Játék közben 3 éves nőstény perzsa macskám megszédült. El kell vinnem orvoshoz?

kategória Macskák
Jelleg Egyéb
Kérdező Kismoricz

Kérdés

Kedves Dr Háziállat. Közel 3 éves nőstény, nem ivartalanított hosszú orrú perzsa macskámmal játszottam a minap. A játéknak szokatlanul izgatottan kezdett neki, majd pár perc futkározás után azt vettem észre, hogy megáll, picit inog a feje, mint aki elájulni készül, majd egy kicsit megtántorodott, megszédült. Ekkor a játékot abbahagytam vele, de azóta nem tapasztaltam hasonlót, viszont rá 1 órára is még kerek pupillákkal izgatottan kereste a játékot, de nem mertem tovább játszani vele, nagyon megijedtem. Előtte nem pihent, ballagot fel-alá a lakásban. A cica kb 3 kg, nem mondanám alul tápláltnak, viszont nem túl aktív, a játékot is általában 2 perc alatt meg szokta unni. A kérdésem, hogy érdemes elvinni egy kivizsgálásra, vagy sarkalljuk több mozgásra, mit javasol?

Válasz

Igen, mindenképpen javaslom a kivizsgáltatást.

Honnan tudhatjuk egészséges e a macska?

Az egészséges cicának kitűnő az étvágya, selymes és csillogó a szőre, hideg és nedves az orra (alváskor meleg és száraz lehet), nyálkahártyái rózsaszínűek és mérsékelten nedvesek

A perzsa cica fenséges bundája és szelíd, nyugodt, engedelmes természete miatt az egyik legnépszerűbb macskafajta. A perzsa macska szelíd, gyengéd és barátságos, megjelenése méltóságteljes, tartása nem igényel rendkívüli hozzáértést.

perzsamcska

A perzsa macskának számos színváltozata létezik. Azt tudtátok, hogy a himalájai macska szinte kiköpött hasonmása a perzsának? Ebben a cikkben részletesen írunk a különböző macskabetegségekről, ezek tüneteiről, lefolyásairól, kezelési módjairól.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »