Macskák

Macskák összeszoktatása, tejelválasztás

kategória Macskák
Jelleg Viselkedés
Kérdező era_baby2

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!

A problémáim a következők: van egy ivartalanított 7 hónapos félperzsa kandúrkám. 3 napja hoztam mellé egy orosz kék nőstényt akit kit mindenképp kiraktak volna az utcára pedig még szoptatott, ezért inkább elhoztam (kegyetlen ismerősöm).

Első perctől fúj a fiúcskámra és morog, aki fél tőle és megszeppenve figyeli messziről és egyáltalán nem közelit. Különítsem el őket? Mivel most nincs rá pénzem, csak később tudom őt is ivartalanítani. Ebben az esetben mit tud tanácsolni?

A másik gondom az hogy az emlői kőrül nagyon meg van dagadva a bőr, gondolom tele van tejjel. Mivel még nem szokott meg minket, ölünkben nem marad meg hogy rakjak rá egy kis hideg borogatást. Viszont ha jól vettem észre, szopogatja magának. Olyan kérdésem is lenne hogy az normális hogy 2 nap után volt először almon?

Amúgy nagyon kedves, engedi hogy simogassuk, ha hívjuk, jön, eszik, iszik, de még nem bízik meg bennünk. Szóval, hogyan fordulhat jóra ez az egész helyzet?

Válaszát előre köszönöm!

Üdvözlettel: Erika.

Válasz

Kedves Erika!

Megpróbálhatja őket elkülöníteni, szerintem idővel megbékélnek majd egymással, de garancia nincsen rá. A langyos borogatás jó ötlet, de ha nem apad a teje, feltétlen forduljon állatorvoshoz, mert akkor gyógyszeres kezelésre szorul. Nincsen semmi kóros abban, hogy ennyi idő után volt először almon. Szerintem idővel minden rendben lesz, az első lépések mindig nehezek... :)

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »