Madarak

Hím kina papagáj szárnytollai (evezőtollak) hiányosak

kategória Madarak
Kérdező matel90

Kérdés

Üdvözlöm!

Több problémával szeretnék önhöz fordulni.

Az első: Másfél évesen vettem egy hím kina papagájt. A szárnytollai (evezőtollak) hiányosak voltak, de azt mondta a tulajdonos,hogy az majd ki nő neki. Eltelt kb egy fél év és még nem nőtt vissza. Létezik valamilyen megoldás a gyógyítására?

A második problémám: Idén májusban elérkezett a szaporodási időszaka. Valamiért elhullajtotta a farok tollát, a melkasáról és a nyakáról is hiányzik némi toll. Nem tudom,hogy magának tépkedi-e ki. Egyébként a madár egészségesnek tűnik, eleven, étvágya rendben van stb. Vitaminokat kap. Érdemes elkülöníteni?

Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

Válasz

A madár nyilvánvalóan tolltépős, ami a szelíd, egyedül tartott kína papagájoknál igen sűrűn jelentkező probléma. Rágási lehetőség biztosítása(pl. frissen metszett fűzfaágak), helyváltoztatás, nagyobb kalit segíthet, de 50% alatti eséllyel. Pár vásárlásával, egyidejűleg nagy röpdébe helyezéssel lehet a legbiztosabban eredményt elérni. A kétéves kína hím még nem ivarérett, de ha egyedül van, az lehet kiváltója az aktívabb tolltépésnek. Ha a madár párba van állítva fajtársával, akkor további információkra lenne szükségem a megoldáskereséshez, amit akár itt, akár magánlevelezésben (madarkert@madarkert.hu) is feltehet.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »