Madarak

Hullámos papagájaim mért nem költenek?

kategória Madarak
Jelleg Szaporodás
Kérdező dani04321

Kérdés

jó napot kívánok!

Azt szeretném tudni hogy a hullámos papagájaim mért nem költenek? Bent ül a tojások mellett az odúban. Eddig 3 tojt és még azért nem ült rá? Vagy a idő miatt is lehet?

válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Nem valószínű, hogy a mostani költés eredményes, de erről meggyőződhet, ha megtapintja a tojásokat és azok hidegek, vagy egy lámpa fénye felé fordítva áttetszők. Ekkor a tojásokat el kellene venni, hogy a következő költés sikerét ne akadályozzák.

Amennyiben rendszeresen lejár a fészekről, párosodik párjával, az előrevetítheti, hogy nem lesz sikeres a költés. Általában a hullámospapagáj párok megbízhatóbban költenek, ha látnak más hullámos párokat is. Ennek az ingernek a szükségessége a régóta domesztikálódott papagájfaj egyedeinél, még a vadonélő ősök kolóniás költési szokásaira vezethető vissza. De, természetesen nagy esélye van annak is, hogy a harmonizáló pár a kezdeti nehézségeket követően rutinos tenyészpárrá váljon. Ha már elült a tojó, érdemes megszüntetni a magas fehérjetartalmú, un. lágyeleség etetését és csak a várható kelés előtt pár nappal adni újra.

Odú, költés, fióka?>>

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »