Madarak

Az elmúlt hétben nagyon furcsán viselkedik a kanári madarkám.

kategória Madarak
Kérdező lacee481

Kérdés

Üdv!

Nekem két kérdésem is lenne.

Egy kanári madárka tulajdonosa vagyok. Az elmúlt hétben nagyon furcsán viselkedik a madarkám. Olyan bizonytalanul áll a lábain. Mindíg 2 lábon alszik és majdcsakhogy nem ül/fekszik az üllőn. Kimondottan nem mer ugrálni a botokon, meg sem akar nagyon fordulni rajta. A lábán semmi különös nem látható. se nem dagadt, se nem piros. az étvágya a régi, csipereg is ha hozzászolók (énekelni egyépként sem szokott sokat). Most vedlik, talán ahhoz van köze a dolognak? Tojást adtam neki, igaz először az életében, de bele sem csippentett. Lehet a tünet a tulsúllytól? mondjuk nemmi mast nem kap csak magokat almát és itt-ott piskótát (semmi mézes rudat). Mi lehet a baj?

A második probléma pedig azóta fennáll amióta megvan a madárka. legalább óránként egyszer "mintha" kahittyolna és a végén megrázza a fejét. és ezt éjjel-nappal csinája. mindha megakadt volna valami a torkán (szőrcsomó :) ). De nem csinál belőle gondot, folyamatosan eszik, énekelget. Me lehet ez?

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.

Laci

Válasz

A tünetet okozhatja túlsúly, de idegrendszeri probléma, vagy más megbetegedés is. pontos diagnózist alapos vizsgálat adhat. Ha a madár nyilvánvalóan kövér, úgy diéta szükséges vitaminkiegészítéssel,ami ajánlott a vedlés miatt is. A kanáriknál viszonylag gyakori a torokatka megjelenése, ami okozhat köhögésszerű tünetet. Ezt szintén szakember tudja megállapítani egy kivizsgálás során.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »