Nagyemlősök

Miért halt meg a vietnámi kismalacunk?

kategória Nagyemlősök
Jelleg Egyéb
Kérdező temese

Kérdés

Kedves Doktor Úr !

Kérdésem lenne egy vietnámi kis malaccal kapcsolatban .Hozzánk került pár napja egy 6-7 hetes vietnámi kis malac ,az első két nap nagyon idegenkedet természetesen és ne is fogyasztott ételt moslékot ,de a harmadik napon megnyugvás fogadott mikor láttam hogy elfogyott a moslék, de a negyedik nap délelőt folamán semmi gubanc vele, de délután pár óra leforgása alatt leépült teljesen nem bít a lábán megállni ment a hasa .

Hívtuk az állatorvost és a kakas port ajánlotta és mondta hogy kijön estefele. Megkapta az előírt mennyiségű kakaspot de nem javúl és szegényke megdöglött .:-( Ami még észrevettem hogy reszketett végig mint mikor az ember vacog. Szeretném ha tájékoztatna hogy ez valami olyan betegség e ami esetleg az udvaron van és minden malac el fogja kapni ha idekerül ?

A gyermekeim nagyon örültek neki hiszen imádják az állatokat de nem merem ismét megkockáztatni hogy szerezzünk nekik egy kis malackát mindaddig mg nem kapok visszajelzést. Nincs nálunk malac farm csak egy malacka olt .Egy spaniel kutyus ,sziámi cica, és 10 db tyúkanyó. Esetleg ők nem hordoznak valami nyavaját amit nem bír a malacka?!?!?

Válasz

Kedves Érdeklődő!

Nagyon sajnálatos az eset. A leírásból nem derült ki, hogy kapott-e védőoltásokat, milyet és hányszor. A biztos diagnózist csak boncolással lehetett volna tisztázni. Minden más csak találgatás lenne.

Ha vesznek malacot, ne szaporítótól, hanem tenyésztőtől vegyék, bizonyosodjanak meg róla, hogy egészséges az állat és megvannak-e az oltásai.

Üdvözlettel és együttérzéssel Háziállat.hu

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »