Találkozók, klubok

Miskolci Kocsonyafesztivál

Apeh parkoló (Kandia u. 12-14.), Zöld sátor
2011.02.19 - 2011.02.20

Vadászgörények a Kocsonyafesziválon!

A Miskolci Makogó Egyesület és a Kocsonyafesztivál - Avagy tegyünk együtt a felelős vadászgörénytartásért!

A Miskolci Makogó – Együtt a Vadászgörényekért Közhasznú Egyesület idén ismét lehetőséget kapott, hogy

  • 2011. február 19-én (szombaton) 15 és 19 óra között
  • valamint 20.-án (vasárnap) délelőtt 10 és 14 óra között

bemutathassa tevékenységét a XI. Kocsonyafesztiválon a Zöld Sátorban. A rendezvényen a látogatók megismerkedhetnek a vadászgörényekkel, tájékoztató kiadványaink által a szokásaikkal. A gyermek-sarokban pedig játékos formában - kifestőzés, arcfestés közben - beszélgetünk a gyermekekkel a felelős állattartásról.

miskolci-makogo

miskolci-makogo-magazin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bár a Miskolci Makogó Egyesület 2010-ben alakult, munkáját már 2004-ben megkezdte. Minden az alapító tagok barátságával kezdődött... Hamarosan kiderült, hogy a vadászgörények iránt érzett felelősség és tenni akarás érzése igen erős bennünk és azt szerettük volna, ha ezt minél több embernek átadhatjuk. Ennek érdekében kezdtünk el programokat (találkozókat, klubnapokat, kirándulásokat) szervezni. Majd 2005-ben csatlakoztunk egy országos egyesülethez, mellyel 5 évig (Miskolci Vadászgörény Klubként) dolgoztunk sikerrel. Ahogy teltek az évek egyre több és több munkánk lett, bizonyítva ezzel, hogy szükség van ránk. Így 2010 tavaszán önálló egyesületet alapítottunk, hogy hiánypótlásként a régió területét megcélozva még több görénykén és gazdin segíthessünk. Ez az egyesület a Miskolci Makogó – Együtt a Vadászgörényekért Közhasznú Egyesület, melynek egyik fő célja, hogy megtanítsuk a gazdiknak / gazdi-jelölteknek, hogyan lehetnek jó gazdái görénykéiknek, hogy hogyan elégíthetik ki az általuk választott házi kedvenc speciális igényeit.

 

gorenyek

A tapasztalatok sajnos azt mutatják, hogy nincs meg mindenkiben az a képesség, hogy vadászgörényt (vagy egyéb állatot) tartson. Sokan nem gondolnak bele, mivel jár egy ilyen állatka tartására. Mi ilyenkor is segítünk. Egyesületünk felvállalta, hogy befogadja az utcán talált, megunt, feleslegessé vált görénykéket és miután testileg-lelkileg rendbe hoztuk őket, IGAZI gazdit, végleges családot keresünk nekik...

A Kocsonyafesztivál Zöld sátrának szervezői immár negyedik alkalommal teszik lehetővé, hogy a Miskolci Makogó Egyesület munkáját minél többen megismerhessék. Az Egyesület 2011-ben a felelős állattartás és a görénymentés problémáira szeretné felhívni a látogatók, érdeklődők figyelmét a kiadványai, illetve a programjai segítségével, sőt a gyermekek játékos formában (kifestőzés, arcfestés) történő nevelésére külön gondot fordítunk. A rendezvényen gazdik a vadászgörényes kvíz kitöltésével adhatnak számot tudásukról, de ismét ott lesz a nagysikerű vadászgörény játszóház és simogató is.

Az Egyesület tevékenységeiről, további programjairól részletes információkat találhatnak honlapunkon a www.miskolcimakogo.hu -n.

Bővebb információ: Tóth-Szabados Sára, Tel: 70/533-6762 E-mail: ujsag@miskolcimakogo.hu, szabads@freemail.hu Honlap: www.miskolcimakogo.hu

Eseménynaptár