Minden más

Bivalyfesztivál

Balaton-felvidéki Nemzeti Park
2011.07.02 - 2011.07.02

Bivalyfesztivál a Balatonnál. Egy nap a bivalyokkal. Fesztivál a Kis-Balatonnál, a Bivalyrezervátumban. A felnőttek is diákjeggyel látogathatják ezen a napon a bemutatóhelyet. A rezervátum 30 hektáros területén mintegy 200-250 bivaly él.

 

bivaly-kep

Az egész napos programban szerepel bivalyszekerezés, bivalysimogatás, játszóház, kézműves kirakodóvásár. A rendezvényt a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szervezi. A telep a hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik, s egyben a faj bemutatásának népszerű központja, mivel az állomány szelídsége közvetlen kapcsolatot tesz lehetővé a látogatókkal. A Kis-Balaton élővilágát bemutató kiállítást, bivalytörténeti bemutatót és sétautat alakítottunk ki játékos elemekkel, pihenőhelyekkel és kilátópontokkal, ahonnan távcsőből kémlelheti a tájat a látogató. A fogadóépületben lehetőség van kiadványok, ajándéktárgyak megvásárlására, illetve frissítők fogyasztására.

Bővebb információ: Telefonszám: 87/555-291 Honlap: www.bfnpi.hu E-mail: bfnp@bfnp.kvvm.hu Cím: Balatonmagyaród, Bivalyrezervátum. Balatonmagyaród és Zalakomár között Kápolnapusztán

Eseménynaptár