Verseny

Idén sem pihennek a frizbis kutyák

Hajógyári-sziget
2013.06.22 - 2013.06.23

A szeptemberi világversenyekre készülnek a kutyás sport nagyjai

Idén ismét a Hajógyári-szigeten csapnak össze a kontinens legjobb kutyafrizbi sportolói. A 2013. június 22-23-i bajnokságon két világversenyre is kvalifikálhatják magukat a versenyzők. Szombaton az Ashley Whippet Emlékverseny párosai mérik össze tudásukat, vasárnap pedig az a Dog Chow Disc Dogathon 5 számában mérkőznek meg a repülő kutyák és gazdáik.

kutyas_frizbi_verseny

Alex Stein és Ashley nevű kedvence már évek óta gyakorolták a frizbizést, amikor Alex úgy gondolta, szívesen megmutatnák nagy közönség előtt is akrobatikus műsorukat. Kutya és gazdája egy baseball meccs szünetében a Los Angeles-i Dodgers pályára szökött, ahol tízezrek láthatták, mire képes egy sportos eb. A szervezők eleinte mindent megtettek, hogy kizavarják a betolakodókat a pályáról, de a közönség azonnal a szívébe zárta őket. A következő versenyek szüneteire már a rendezők hívták párost, hiszen mindenkit bámulatba ejtett Ashley, aki 55 km/h sebességgel száguldott az eldobott korong után, és közel 3 méter magasra ugrott, hogy a levegőben kapja el azt.  Ashley az egész ország kedvence lett.

 

Júniusban kiderül, megismételhető-e a tavalyi bravúr, amikor is magyar világbajnokot avattunk - Zsíros József és kutyája Seesco a távolsági számban állhatott a dobogó legfelső fokán az amerikai világversenyen. A bajnokság első napján, a Dog Chow Disc Dogathon versenyen öt látványos számban indulnak a versenyzők Hajógyári-szigeten, vasárnap pedig ugyanitt az első frizbis ebre, Ashley-re emlékeznek a sportolók, aki gazdájával a 70-es évben ismertette meg a kutyás frizbit a nagyközönséggel az Egyesült Államokban.

 

Az egyre népszerűbb kutyás sport hivatalosan hét éve van jelen hazánkban, az elmúlt pár évben már számos Európa-bajnokságon bizonyíthattak a magyar versenyzők. A kupán korra, nemre, fajtára való tekintet nélkül versenyeznek a négylábú sportolók. A lényeg a gyorsaság és az ügyesség, az önfeledt játék és természetesen az, hogy a korongot reptében kapják el a repülő ebek.

 

Szurkoljunk együtt a repülő kutyáknak a júniusi Dog Chow VB válogatón a Gyerek Szigeten!

Kövesd az eseményeket a Facebookon is!

http://www.facebook.com/DogChowDiscCup

 

A DiscDogathon öt versenyszámába beletartozik a már jól ismert távolsági és freestyle (szabadstílus) is, emellett körpályán, párban is frizbiznek a sportolók. A time-trial számban két pontos dobást kell teljesíteni a legrövidebb idő alatt, míg a spot-landingben meghatározott zónákban kell elkapnia a kutyusnak a korongot. A júniusi hétvégén külön Európa-bajnoki címmel díjazzák Xtreme Distance számban azt a kutyát, amelyik a legmesszebbre elhajított frizbit a levegőben kapja el.

Eseménynaptár

« 2013 Június »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930