KUTYAFUTTA 2007
Lihegő kutyák és méginkább kitikkadt gazdáik népesítették be egy fél napra a Városligetet.

2007. május 13-án - egy napsütéses vasárnapi napon újból futottak a kutyák és gazdáik a Budapesti Kutyás futás - a Kutyafutta alkalmából. Tavaly volt az első, idén pedig a második ilyen rendezvény.

(A videó lejátszásához gyors internetkapcsolat és friss flash-lejátszó szükséges. Kapcsold be a hangszórókat, vidd a kurzort a fenti képernyő fölé és kattints a megjelenő lejátszás-gombra. Dőlj hátra - mozi van!)

Négyszázan álltak rajthoz - sportemberek és gyerekek vegyesen - hogy kutyájukkal leküzdjék a Városligeti utakon kijelölt több mint 2 km-es távot. Palotapincsi és agár egyaránt versenybe szállt: az első három befutó azonban középtermetű kutyákkal vett részt a futáson. A távot a három leggyorsabb fiatalember 5-6 perc közötti idő alatt teljesítette: mindhárman gyakorlott kutyás terepfutók.

Mint a program neve is mutatja, ez egy kutyás-futás, de természetesen kutya nélkül is lehetett indulni, illetve egy kutyával többen is futhattak.

A Felelős Állatbarátok Egyesületének szervezésében lezajló kutyafutta célja az volt, hogy a gazdit és kutyáját egyaránt a közös mozgásra - és ezáltal egészségesebb életmódra ösztönözze.

KUTYAFUTTA 2007
KUTYAFUTTA 2007

A célnál a kutyusokat állatorvosok, míg a futó embereket dietetikusok - táplálkozási tanácsadók - várták, és mindenkit elláttak valamilyen testre szabott tanáccsal. Vércukor-, vérnyomás- és koleszterinmérés után az volt az általános tapasztalat, hogy a kutyás futók jó kondiban vannak.

Bár ezt a versenyt nem annyira a versenyszellem, mint inkább a közös részvétel érzése hatotta át, azért díjakat itt is lehetett nyerni. A leggyorsabb páros egy kutyás wellness hétvége boldog tulajdonosává vált. Az emberek emlékpólót, a kutyák pedig emlékkendőt vihettek haza a 2007-es Kutyafuttáról.

értékelés