Szombat ismét a Rákosi Vipera Napja

Hol nem volt...

2019. szeptember 7-én hazánk legveszélyeztetettebb gerincesére, a rákosi vipera védelmére hívják fel a figyelmet a nyíregyházi Sóstó Zoo-ban és a Szegedi Vadasparkban. Az érdeklődők megismerhetik, hogy mik azok a könnyen azonosítható morfológiai jegyek, ami alapján megkülönböztethetjük a viperákat az ártalmatlan siklóktól, illetve megismerkedhetnek eme ritka fajunk megvédésére tett erőfeszítésekkel is. ... (0 hozzászólások)

4 tipp a tűzijáték idejére

Hol nem volt...

Az ünnepi tűzijáték hang és fényhatással jár. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy az állatokra a tűzijáték sokkhatásként hat, amitől elszökhetnek, de az ijedt kutya / macska félelemből támadhat / harapást is okozhat. ... (0 hozzászólások)

Augusztus 30-án rendezik meg az Állatkertek éjszakáját

Hol nem volt...

Az idén országszerte 13 állatkert csatlakozott az Állatkertek éjszakájahoz, mindegyikben rendkívüli látnivalókkal, látványetetésekkel, változatos programokkal várják a látogatókat. ... (0 hozzászólások)

Esti séták a Debreceni Állatkertben

Hol nem volt...

A Debreceni Állatkert idén is exkluzív programmal várja az érdeklődőket, hiszen augusztusban,az Állatkertek Éjszakája felvezetéseként péntek esténként megrendezik egyik legnépszerűbbeseményük, az állatkerti Esti sétákat. Újdonság, hogy idén először angol nyelven is! ... (0 hozzászólások)

Cuki elefántbébi a bécsi állatkertben

Hol nem volt...

Szombaton hajnalban 2 órakor megszületett Numbi, a 27 éves elefánt nősténykölyke a bécsi állatkertben. Már hetek óta éjszakai műszakot vállaltak a bécsiállatkertben az állatgondozók, hogy figyelemmel tudják követni a szülés minden pillanatát. A kiselefánttal minden rendben van, 90 cm és 90 kg. Numbi tapasztalt, nyugodt és mindenek előtt nagyon gondoskodó anya, nagy figyelmet fordít a kislányára. ... (0 hozzászólások)

Jó pihenést Frida! A hős mexikói mentőkutya nyugdíjba vonul

Hol nem volt...

Nyugdíjazták Fridát, a mexikói haditengerészet keresőkutyáját, amelyik 12 embert mentett meg a 2017-es földrengés után - írta a BBC hírportálja.... (0 hozzászólások)

Taylor Swift a skót lógófülű macskáitól merített ihletet

Hol nem volt...

Taylor Swift nagy erővel készül a Macskák című filmre, a szerep kedvéért saját macskáitól tanul, akiknek nagyon különleges nevet adott. Az énekesnőnek három skót lógófülű macskája van, akik az Olivia Benson, Meredith Grey és a Benjamin Button nevekre hallgatnak. ... (0 hozzászólások)

Hogyan adjunk be gyógyszert a macskának? Tuti módszer videóval!

Hol nem volt...

Állatorvosaink szakértő leírást találtak arról, hogyan adjuk be a beteg macskának az esetlegesen szükséges gyógyszert. A módszer nem egyszerű, de tuti siker! :)... (28 hozzászólások)

Sünvédelmi program a bécsi temetőkben

Hol nem volt...

Néhány éve a sünöknek is készítenek helyet hét bécsi temetőben. A 2015-ben indított sünvédelmi program keretében ugyanis külön téli szállásokat hoznak létre nekik, hogy legyen hol áttelelniük.... (0 hozzászólások)

Buddhista jógik és kutyáik - márciusban közös séta

Hol nem volt...

Közös kutyás sétára invitál a híres bhutáni jógi-láma Csung Tulku Rinpocse Magyarországi tartózkodása alatt 2019 március 21-én.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés