Dorci pintyei
"Az első zebrapintypáromat tíz éve kaptam, azóta folyamatosan vannak zebrapintyeim. Nagyon a szívemhez nőttek ezek a pici, aranyos madarak." 

"Az első zebrapintypáromat tíz éve kaptam, azóta folyamatosan vannak zebrapintyeim. Nagyon a szívemhez nőttek ezek a pici, aranyos madarak.

pintyek
Sajnos az első tojó betegségben elpusztult, de természetesen nem maradhatott a hím egyedül, vettünk neki egy társat. Szerencsétlenségünkre ő sajttúladagolásban vesztette életét, azóta nem is adunk a madarainknak sajtot... Ezek után megpróbálkoztunk még egy tojóval, aki viszont a párjával felnevelt két kis pintyet, mindkettő hím volt. Hihetetlenül gyorsan nőttek, és nagyon aranyosak voltak. Sajnos a hím nemrégiben pusztult el, 10 évesen, ami ezeknél a pintyeknél nagy kornak számít. A két testvérből egy maradt meg, mellé vettünk egy tojót, hátha folytatódik a családfa...

Meglehetősen nagy riadalom volt, amikor a hím pinty, Csabi a nyaralónkban takarítás alatt véletlenül kirepült a ketrecből, egyenesen a bokorba, ahol az ottani cicánk kapta el helyettünk... Rohantunk utána három kerten keresztül, amikor is a macska eldobta a madarat és sikerült visszaszereznünk... Szegény madár három hétig meg se szólalt, de nem is csodálkozom rajta, kész csoda, hogy túlélte!

A sok állatom mellett őket is nagyon szeretem, üres lenne az életem nélkülük."

értékelés