Készítsünk játékokat a cicáknak!

Hol nem volt...

Szeretnél egy kis pénzt spórolni a macskajátékokon? Egy csomó szórakoztató dolgot találsz a kamrádban és a lim-lomos fiókodban, olyan dolgokat, melyek órák hosszat szórakoztatják majd a macskádat. ... (0 hozzászólások)

A méhek mozgalmas élete

Hol nem volt...

Ha azt hiszik, hogy a rabszolgaság ideje lejárt, tévednek! Legalábbis a méhek világában még mindig tart. Az állatvilág legszorgalmasabb munkásai, a méhek ugyanis egy kilogramm méz elkészítéséhez 50-60 ezerszer repülnek ki a kaptárjaikból, hogy teli szívják gyomrukat édes virágnektárral. Teszik ezt elsősorban nem az ember kedvéért, hanem saját, jól szervezett társadalmuk fenntartásáért.... (0 hozzászólások)

Hódot találtak Budapesten

Hol nem volt...

Hódot találtak egy XVII. kerületi Pesti úton május 11-én reggel, akit a Fővárosi Állat- és Növénykert állatorvosi rendelőjében vizsgáltak meg. A Franci névre keresztelt állatot egészségesnek találták, ezért rövidesen visszaengedik a természetbe.... (0 hozzászólások)

Százhatvanmillió éves dinoszaurusz-maradványokra találtak Délnyugat-Kínában

Hol nem volt...

Hosszúnyakú, vélhetően 160 millió éves dinoszaurusz maradványaira bukkant egy nemzetközi kutatócsapat a délnyugat-kínai Szecsuán tartományban – számolt be a felfedezésről a sina.com kínai hírportál.... (0 hozzászólások)

A holló okos állat

Hol nem volt...

A hollók intelligenciája ma már közismert. A hollók családjába tartozó fajok nemcsak a legokosabb madarak, hanem jóval talpraesettebbek számos emlősnél is. Videón a bizonyíték.... (0 hozzászólások)

A növényevő állatok ősét fedezték fel kanadai tudósok

Hol nem volt...

A növényevő állatok ősét fedezték fel kanadai tudósok. A 300 millió éves lelet arról adhat fontos információkat, hogyan jelent meg ez a táplálkozási mód, amely a mai földi élővilág evolúciójában meghatározó volt.... (0 hozzászólások)

Az ősemlősök sokfélesége csökkent, miközben a virágos növényeké nőtt a krétakorban

Hol nem volt...

Százmillió évvel ezelőtt, a krétakor közepén robbanásszerű növekedésnek indultak a virágosnövény-fajok, ami a táplálékforrás bővülésével előidézhette volna az ősemlősök hasonló evolúciós fejlődését is, ám egy új kutatás szerint épp ellenkező előjelű folyamat zajlott le: a korai emlősök faji sokfélesége meglepő módon zsugorodott abban az időszakban.... (0 hozzászólások)

Kullancs nyomait fedezték fel egy egyiptomi kutyamúmián francia régészek

Hol nem volt...

Kullancs nyomait fedezték fel egy kutyamúmián francia kutatók egyiptomi ásatásaikon, ez az első régészeti bizonyíték az állatok bőrébe-szőrébe kapaszkodó élősködők, az úgynevezett ektoparaziták korábbi létezésére.... (0 hozzászólások)

Macska is indul polgármesteri választáson

Hol nem volt...

"Elege van abból, hogy patkányokra szavazzon? Válasszon macskát!" - ezzel a jelmondattal indítanak egy macskát a polgármesteri választáson a mexikói Xalapa városában.... (0 hozzászólások)

Simon's cat: a TV

Hol nem volt...

A macskában rendkívül erős a vadászösztön, a zsákmány bekerítése fontos szerepet játszik az életében. Füleit képes a testétől különállóan mozgatni..... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés