Dinoszaurusz kérdezz-felelek

Hol nem volt...

  Az Észak-Amerikai kontinens délnyugati részén számtalan maradvány őrzi az emlékét a múltnak, amikor még a dinoszauruszok uralták a földet. A délnyugati államokban (Kaliforniában, Utahban, Kolorádóban, Új-Mexikóban és Arizonában) minden nagyobb múzeumban rendeznek kiállításokat, amelyek által az érdeklődők bepillantást nyerhetnek az óriásgyíkok világába. Sőt, olyan feltárások is léteznek, amelyeket megnyitottak a nagyközönség számára.... (0 hozzászólások)

Két pici cica gazdit keres

Gazdikereső

2011. márc. 31.-én találtunk Újpesten a villamos síneknél 2 pici cica testvért. A fekete kisfiú, a szürkés pedig kislány. Gazdira várnak ...... (0 hozzászólások)

Aquapark bébi elefántoknak - videó

E-mailen érkezett

Baylor és Tupelo, a két kiselefánt egy felfújható gumimedencében pancsol. ... (0 hozzászólások)

Megviseli-e a házikedvenceket az óraátállítás?

E-mailen érkezett

Hétvégén a nyári időszámításra átállva egy órával kevesebbet alhatunk majd, amely megviseli az emberei szervezetet. Vajon kedvenceinkre miként hat az átállás?... (0 hozzászólások)

Kutya az űrben - Lajka igaz története

Portré

Manapság már nem lepődünk meg egy-egy fellőtt űrrakéta hallatán. 50 évvel ezelőtt azonban világhírnek számított, amikor az orosz Lajka kutyát a Szputnyik-2 nevű szovjet mesterséges holddal kijuttatták a kozmoszba. ... (5 hozzászólások)

A kutyák is óvják a Földet

E-mailen érkezett

2011-ben a Népszigeti Kutyaiskola is támogatja a legnagyobb  természetvédelmi szervezet, a  WWF által megrendezett Föld Órája elnevezésű akciót, melynek keretében 128 országban kapcsolják le a világítást egy órára, hogy ráirányítsák a figyelmet a klímavédelem fontosságára.... (0 hozzászólások)

Teáscsészében is elfér a legkisebb törpemalac

Hol nem volt...

Vajon mekkorka lehet a világ legapróbb sertése? Az angolok ,,teacup piglets”- nek, vagyis csészényi malackának becézik a csöpp disznókat, a törpemalacok ugyanis alig pár centisen születnek. ... (0 hozzászólások)

A Pilisi-Budai Kutyamentők örökbefogadó gazdákat keresnek

Gazdikereső

Mindannyian emlékeztek még Herkulesre, akit a Ti segítségetekkel tudtunk megműteni. Nos, ő nem keres már gazdát, ugyanis a plakátoknak köszönhetően megtaláltuk eredeti gazdáját. A segítséget köszöni még több kutyánk is, akik ellátását nem tudtuk volna vállalni, ha Herkules kapcsán nem segítetek annyian. Ők viszont gazdát keresnek! ... (0 hozzászólások)

Kutyát szeretnél? Fogadj örökbe!

Gazdikereső

A Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány rendezi meg Magyarország legnagyobb örökbefogadó napját. ... (0 hozzászólások)

Mitől okos egy állat?

Hol nem volt...

Az átlagos emberi agy 1,25-1,40 kilogramm, ez mintegy 85 milliárd idegsejtnek felel meg. A méhek agya csak egy milligramm, ehhez képest a bálnák agyának súlya átlagosan kilenc kiló. Ezzel arányos az agyban található idegsejtek száma is. Az értelem szempontjából melyik a fontosabb, az agy térfogata vagy a benne található idegsejtek száma? ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés