3231. A hattyú a kultúrában
Első Erzsébet uralkodása alatt Angliában a hattyú húsa luxusételnek számított. Ezekből az időkből származik a sült hattyú receptje: a hattyút le kell forrázni, majd megpucolni, kicsontozni, majd egy kis ideig főzni.
Első Erzsébet uralkodása alatt Angliában a hattyú húsa luxusételnek számított. Ezekből az időkből származik a sült hattyú receptje: a hattyút le kell forrázni, majd megpucolni, kicsontozni, majd egy kis ideig főzni.
Komoly kihívást jelenthet bevezetni egy új lovat a ménesbe, egy meglévő „közösségbe”, de, ha elég türelmes és elővigyázatos vagy, senkinek sem esik majd bántódása.
A fiatal kakasokat (legtöbbször az egy évnél fiatalabbakat) kakócának nevezik. Más madarak (pl a pulyka) hímjét is gyakran kakasnak nevezik. A kakasüllő az a rúd, amin a tyúk és a kakas alszik.
A lovasok gyakorta hallhatnak „hidegvérű” és „melegvérű” lófajtákról. De vajon mit is jelentenek ezek a kifejezések? És miben befolyásolja a ló vérmérséklete az állat teljesítményét?
Karácsony után, december 28-án a santiagói állatkertben csoda történt! Öt fehér tigriskölyök látta meg a napvilágot.
Az előző tüzeléstől kell számolni!
Ennek ezer oka lehet. Érdemes lenne megmutani őket madárszakorvosnak.
Én tennék rá újat néhány nap után!
Én biztosan csak annyi görit vállalnék be, amennyivel eleget tudnék foglalkozni, játszani, sétálni úgy, hogy ne legyen lelkiismeretfurdalásom. Nem is annyira a ketrecméret számít, hanem hogy minél többet együtt lehessenek a gazdijukkal, szaladgáljanak, játsszanak. Viszont ezt számszerűsíteni (mekkora?, mennyit?, hányszor?) nem tudom.
Sosem próbáltam. Meg lehet próbálni és majd kíváncsi lennék az eredményekre! :)