3231. A hattyú a kultúrában
Első Erzsébet uralkodása alatt Angliában a hattyú húsa luxusételnek számított. Ezekből az időkből származik a sült hattyú receptje: a hattyút le kell forrázni, majd megpucolni, kicsontozni, majd egy kis ideig főzni.
Első Erzsébet uralkodása alatt Angliában a hattyú húsa luxusételnek számított. Ezekből az időkből származik a sült hattyú receptje: a hattyút le kell forrázni, majd megpucolni, kicsontozni, majd egy kis ideig főzni.
Komoly kihívást jelenthet bevezetni egy új lovat a ménesbe, egy meglévő „közösségbe”, de, ha elég türelmes és elővigyázatos vagy, senkinek sem esik majd bántódása.
A fiatal kakasokat (legtöbbször az egy évnél fiatalabbakat) kakócának nevezik. Más madarak (pl a pulyka) hímjét is gyakran kakasnak nevezik. A kakasüllő az a rúd, amin a tyúk és a kakas alszik.
A lovasok gyakorta hallhatnak „hidegvérű” és „melegvérű” lófajtákról. De vajon mit is jelentenek ezek a kifejezések? És miben befolyásolja a ló vérmérséklete az állat teljesítményét?
Karácsony után, december 28-án a santiagói állatkertben csoda történt! Öt fehér tigriskölyök látta meg a napvilágot.
Jó az is, de mellette kaphat sajtot és mást is.
A nyuszik nem tudnak izzadni,viszont a fülükön keresztül nagy mennyiségű hőt tudnak leadni. Ezért érdemes( nem jéghideg) vizes kézzel átsimogatni a fülüket,fejüket. Ilyen melegben szívesen fekszenek a hideg kövön is, de nem kell attól tartani,hogy ettől megfáznának.
A kullancsok macskák esetében nem terjesztenek olyan betegségeket, mint pl. embernél, vagy kutyában. Káros hatásuk elsősorban a vérszívásban mutatkozik. A cicájának étvágy problémáját feltehetőleg más valami okozza, meg kellene mutatni állatorvosnak!
Minél előbb vigye el állatorvoshoz!( A hasmenést takarmányozási problémától kezdve,bakteriális és parazitás fertőzésig sok minden okozhatja. hasmenésnek nézhet még ki,ha a lágyabb ürüléküket nem eszik meg,hanem beleragad a szőrükbe, vagy esetleg szétkenik a talajon.)A szőrébe ragadt ürüléket langyos vízzel mossa le. Próbáljon vele sok szénát etetni.
Fiatal korban ragadozó életmódot élnek az ékszerteknősök, azonban idősebb korukban egyre több növényi táplálékot is fogyasztanak. A leggyakrabban a következőket szokták fogságban enni: különféle hínárok és vízinövények, békalencse, saláta, pitypang, szőlő, eper, répa, alma, stb.