CONVENIA – ANTIBIOTIKUM PIRULÁK HELYETT (x)

CONVENIA – ANTIBIOTIKUM PIRULÁK HELYETT (x)
A házikedvencek antibiotikumos kezelésében az egyik legnehezebb feladat a tabletták rendszeres beadása. Ezt a problémát orvosolja egy két hétig hatásos injekció.

CONVENIA – ANTIBIOTIKUM PIRULÁK HELYETT (x)
A Convenia antibiotikum injekció megkönnyítheti azoknak a gazdiknak a helyzetét, akiknek a kedvence bőrbetegségben (pl. baktériumos bőrgyulladás, tályog, seb) lágyszöveti fertőzésben vagy baktériumos húgycső- és/vagy húgyhólyaggyulladásban szenved. A gazdi egyszerűen beadatja kedvencének a Convenia injekciót, amely helyettesíti a pirulákat és akár két hétig is hatásos. Ezzel nem csak a saját válláról veszi le a gyógyszer pontos adagolásának terhét, hanem állata felépülését is elősegíti.

Miért szükéges a Convenia?

Az injekciós kezelés kifejlesztésére azért volt szükség, mert a legtöbb állattulajdonosnak valamilyen okból problémát okoz az, hogy gyógyszert adjon be állatának. Ezért - noha egy adott kezelés sikertelenségének számos oka lehet - az állattulajdonosok gyógyszerbeadási képességén és hajlandóságán sok múlhat. A gazdik sokszor a gyógyszert vagy aluldozírozzák, vagy túladagolják esetleg csak elmulasztják beadni. Igaz, a kedvencek sem könnyítik meg a pirulák beadását: elbújnak, elfordítják a fejüket, vagy ha sikerül is beadni a szert, észrevétlenül kiköphetik, ezzel máris felborítva az antibiotikum-kúra folytonosságát, annak hatásosságát.

CONVENIA – ANTIBIOTIKUM PIRULÁK HELYETT (x)
CONVENIA – ANTIBIOTIKUM PIRULÁK HELYETT (x)
CONVENIA – ANTIBIOTIKUM PIRULÁK HELYETT (x)

Hogyan hat?

A Convenia injekció különlegessége a hosszú hatástartam (akár két hét), melynek köszönhetően lehet, hogy egyetlen injekció beadása elegendő az állat felépüléséhez. A hosszú hatástartam oka, hogy az állat anyagcseréje nagyon lassan üríti ki a Convenia hatóanyagát. Ez azt jelenti, hogy a hatóanyag akár két héten át is magasabb koncentrációban lesz jelen a vérben, mint a fertőzést okozó baktériumok elpusztításához szükséges szint. Így a gazdinak nem kell aggódnia a tabletták beadása vagy annak elmulasztása miatt. Az injekció beadása utáni 3-4. napon az állton már észrevehető a javulás és az idő előrehaladtával a Convenia hatása csak fokozódik. Ha letelt az injekcó beadásától számított két hét, az állatorvos a kontrollvizsgálaton ellenőrzi az állatot, hogy teljesen egészséges-e. Ha igen, akkor mindenki boldogan térhet haza, ha nem akkor a kezelést meg kell ismételni.

Az állat javulását a gazdi is elősegítheti!

  • CONVENIA – ANTIBIOTIKUM PIRULÁK HELYETT (x)
    Folytatni kell az állatorvos által felírt egyéb gyógyszerek adagolását
  • A testmozgás javítja a vérkeringést, az étvágyat és az emésztést, ezért azt érdemes beiktatni a napirendbe, persze csak kíméletesen
  • Az állat kosarát meleg, csendes helyen érdemes elhelyezni
  • Ha állatunk étvágytalan és nem eszik, akkor kedvenc ételét felaprítva, kézmeleg állapotban kínálva talán rábírhatjuk néhány falatra
  • Friss víz mindig legyen kedvencünk előtt

CONVENIA – ANTIBIOTIKUM PIRULÁK HELYETT (x)
Azonnal orvoshoz kell fordulni, ha állatunk egyáltalán nem eszik és nem is iszik, több mint egy napja nem ürített bélsarat és vizeletet, izgatott vagy túlságosan fáradt, valamint akkor, ha lázas.

De ha az állat láthatóan jól van, javul állapota, és a kedélye is jó, akkor elegendő a kéthetes kúra leteltével felkeresni az állatorvost. A kontrollvizsgálatot azonban nem szabad kihagyni, még akkor sem, ha már láthatóan jól van a kedvenc, mert a nem teljesen gyógyult baktériumos fertőzések antibiotikum-rezisztens törzsek kialakulását eredményezhetik, ami nagyon komoly probléma lehet minden antibiotikumos kezelés esetén!

CONVENIA – ANTIBIOTIKUM PIRULÁK HELYETT (x)
További információ:
Pfizer Kft.

 

értékelés