- -

Magyarországon nincs jele a Norvégiában megjelent betegségnek

Betegség, gyógyítás

A Nébih azt javasolja a gazdáknak, hogy kutyájuk egészségének megóvása érdekében, kerüljék a Norvégiában megrendezésre kerülő kutyakiállításokat. ... (0 hozzászólások)

Rejtélyes betegség öli meg a kutyákat Norvégiában

Betegség, gyógyítás

Több tucat áldozata van Norvégiában egy rejtélyes betegségnek. Egyelőre nem tudni mi okozza a hányással, hasmenéssel járó halálos betegséget - számol be róla a CNN. A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége arra figyelmeztet, hogy senki ne utazzon kutyájával Norvégiába vagy a környező országokba. ... (0 hozzászólások)

Mire kell figyelni, ha megműtik kedvencünket

Betegség, gyógyítás

A Délpesti Állatgyógyásztai Központban rengeteg műtét végeznek naponta, összefoglalták mire kell figyelniük a gazdiknak a műtét előtt és után. ... (0 hozzászólások)

Mit kell tudni a fogkövességről?

Betegség, gyógyítás

A fogkövesség nagyobb egészségügyi probléma, mint gondolnánk, a legjobb elkerülni. Nagyjából fél évente ellenőriztessük állatorvossal a kutyánk fogait. De mit tehetünk ha már fennáll a probléma? Forduljunk állatorvoshoz? ... (0 hozzászólások)

Gofree, hazánk első glutén-jelző segítőkutyája

Betegség, gyógyítás

Gofree, a NEO Segítőkutya Egyesület egyik legifjabb tanulója az első gluténjelző segítőkutya lesz Magyarországon. Gofree a képzés befejezésével egy 10 éves cöliákiás kislány, Emma mellett kezdi majd meg munkáját. ... (0 hozzászólások)

Parvo járvány Dél-Pesten

Betegség, gyógyítás

A XX. kerületi Tölgyesi Állatorvosi Rendelőben a héten 3 parvos kutya is járt, és a rendelő közleménye szerint Dél-Pest több kerületében jelezték számukra a kollégák, hogy járvány közeli helyzet van. De mi is az a parvo? Kell e félni tőle? Mit tehet a gazdi? ... (0 hozzászólások)

Nagy veszélyt jelentenek a szúnyogok kutyáinkra

Betegség, gyógyítás

A szúnyogszezon mindig komoly kihívást jelent a felelős kutyatartóknak, hiszen a szúnyogok csípése által terjedő szívférgesség már nálunk is szedi áldozatait. Most különösen fontos a megelőzés, hiszen a késő tavaszi és kora nyári csapadékos időjárás miatt ellepték a szúnyogok az országot! Ha nyaralunk, vagy csak kirándulunk kedvencünkkel, a pihenés mellett a veszélyekre és a szúnyogcsípésekre is érdemes odafigyelnünk. ... (0 hozzászólások)

Segítség a nyári kutyabajokra: hányás, hasmenés, allergia

Betegség, gyógyítás

Nyáron jóval több veszélyforrás leselkedik kedvenceinkre, hiszen a több szabadban töltött idő alatt megnő a fertőzésveszély és az allergiás tünetek is kiújulhatnak. Tegyünk róla, hogy kutyus is erős immunrendszerrel vágjon neki a meleg hónapoknak.... (0 hozzászólások)

A kutyák és a hőguta: ismered fel a tüneteit!

Betegség, gyógyítás

A kutyák hajlamosabbak a hőgutára, mint az emberek. Soha ne hagyd kutyádat parkoló autóban vagy tűző napon víz nélkül! Cikkünk ennek megelőzéséről és további fontos tudnivalókról szól.... (0 hozzászólások)

Valóban csak egy szúnyogcsípés?

Betegség, gyógyítás

A szúnyogszezon kezdete mindig komoly kihívást jelent a kutyatartóknak, hiszen a hazánkban mindössze néhány éve ismert, szúnyogcsípés által terjedő szívférgesség már itthon is szedi áldozatait. A Bayer Hungária Kft. felismerte a megelőzés és a védekezés fontosságát.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés