A bichon frise állítólag Tenerifféről származik, ez a vérmérsékletén meg is látszik. Igazi spanyolos temperamentumú, nagyon vagány kiskutya.

Bichon frise

FCI IX. fajtacsoport (Társasági kutyák)

Bichon frise. Fehér pamacs, fekete gömb szemekkel és orral. Állítólag Tenerifféről származik, ez a vérmérsékletén meg is látszik. Igazi spanyolos temperamentumú, nagyon vagány kis kutyák. A standard országa Belgium és Franciaország. Mindig vidám, nincs olyan, hogy ne lenne kedve bolondozni, de ezzel szemben simulékonyak. Nem várják el, hogy állandóan velük foglalkozzunk. Amikor látják, hogy nem ők a középpont, elpihennek, nyugodtak.

Mindenki úgy gondolja, amikor meglát egy ilyen kutyát a kiállításon, hogy rengeteg munka rendben tartani, pedig nem így van. A mi kutyáink havonta fürdenek.  A szőre valóban nem hullik, de szőrváltásuk nekik is van. Ilyenkor gyakrabban kell fésülni.

 

b.s.bichon_01

Barbara Streisand kedvence is bichon

 

Szeretnek pocskolni, fogócskázni, pankrációzni. Olyan hangokat adnak ki magukból a közelharcos játékoknál, mintha egymás életére törnének, de még soha nem okoztak sérülést egymásnak. Nagyon jó lelkű kiskutyák. Nagyon szeretik az embereket és egymást is. Más fajta kutyákkal sincs semmi gondjuk. Öten is elkucorognak egymáson egy fotelban, pedig van helyük, hogy mindenki külön feküdjön, de ők inkább nyomorognak, csak hogy együtt legyenek.

Nézd meg milyenek a bichon frise kiskutyák!

 

  • Angol elnevezés: Bichon frise
  • Német elnevezés: Gelockter Bichon
  • Francia elnevezés: Bichon a poil frisé
  • Spanyol elnevezés: Bichón de pelo rizado

FCI standard leírás: http://www.fci.be/uploaded_files/215gb98_en.doc

értékelés