5

A bichon havanese Kubából származó kicsiny kutya, mindössze 23-27 cm, 3-5 kg. Szőre hosszú, puha és hullámos. A játék lételeme, bármikor kapható egy kirándulásra, vagy agilityre.

Bichon Havanese

FCI IX. fajtacsoport (Társasági kutyák)

A havanese Kubából származó kicsiny kutyácska. Nagysága mindössze 23-27 cm között mozog, súlya 3-5 kg. Szőre hosszú, puha és hullámos. A kiállításra szánt kutyusoknak nem szabad nyírni a szőrét, de ha nem akarunk vele kiállítani, akkor egy jól eltalált rövid fazon is nagyon jól áll neki. A hosszú szőr azonban gyakori és rendszeres fésülést igényel. Rendkívüli kedvességgel és hihetetlen intelligenciával rendelkező kutya.

Elvárja, hogy gazdája folyamatosan foglalkozzon vele és imád a középpontban lenni. A játék lételeme, bármikor kapható egy kirándulásra, vagy agilityre, neki az a legfontosabb, hogy gazdája közelében lehessen.

Más kutyákkal is nagyszerűen kijönnek, ha többen vannak, akkor igazi bohócok módjára viselkednek. Kedvessége kiválóan alkalmassá teszi, hogy az egyedülálló, idős emberek is nagyszerű társra találjanak benne. Csak olyan embereknek ajánlható a havanese, aki sok időt tud vele foglalkozni, mert erre nagy szüksége van ennek a bájos kis bohócnak.

  • Angol elnevezés: Bichon havanese
  • Német elnevezés: Bichon Havaneser
  • Francia elnevezés: Bichon havanais
  • Spanyol elnevezés: Bichón habanero


FCI standard leírás:
http://www.fci.be/uploaded_files/250gb98_en.doc

Bichon havanese kutyust szeretnél? Itt vannak a legfrissebb eladó bichon havanese kutya hirdetések!

értékelés