Bordeaux-i dog, az egyik legősibb francia kutyafajta

Bordeaux-i dog, az egyik legősibb francia kutyafajta
A Bordeaux-i dog egy a legősibb francia fajták közül. Nagyobb állatok, például vadkan vadászatára, harcra, házak és jószág őrzésére használták őket. Nyugodt, kiegyensúlyozott kutya, magas ingerküszöbbel. 

Bordeaux-i dog

FCI II. fajtacsoport (Schnauzerek, pinscherek, őrző-védő ebek, mastiffok)

A Bordeaux-i dog egy a legősibb francia fajták közül. Nagyobb állatok, például vadkan vadászatra, harcra, házak és jószág őrzésére illetve hentesek mellett használták őket. Különböző típusok voltak: a Toulouse-i, a Paris-i és Bordeaux-i típus, mely a jelenlegi dogue-ok őse. A Dogue de Bordeaux nagyon izmos, erős kutya, összmegjelenése harmonikus. Köpcös, atlétikus, impozáns, tiszteletet parancsoló. Ősi harci kutyaként, a Dogue de Bordeaux kiváló őrzőkutya, feladatát bátran, de nem agresszíven látja el.

 

 

bordoi-dog
A Bordeaux-i dog kiváló kísérő, gazdájához szeretetteljes és ragaszkodó

 


Milyen kutya a Bordeaux-i dog?

A Bordeaux-i dog kiváló kísérő, gazdájához szeretetteljes és ragaszkodó. Nyugodt, kiegyensúlyozott, magas ingerküszöbbel. Annak ellenére hogy molosszus, mozgása elég rugalmas. Szőre finom, rövid, puha tapintású, színe egyszínű, a sárgásbarna minden árnyalatában, a mahagónitól az izabelláig. Feje terjedelmes, széles, szögletes, inkább rövid, fentről és előröl nézve trapézoid. Állkapcsa nagyon erőteljes, széles. Előreharapás (ez egy fontos fajtajellemző). Kanok marmagassága 60-68 cm, minimum 50 kg, a szukák 58-66 cm, minimum 45 kg. Van fekete, barna, vörös maszkos változat, de hazánkban inkább a vörös és barna maszk terjedt el, fekete maszkost csak nagyon ritkán látunk.

 

 

Bordeaux-i dog kiskutyák játszanak

 


  • Angol elnevezés: Dogue de Bordeaux
  • Német elnevezés: Dogue de Bordeaux
  • Francia elnevezés: Dogue de Bordeaux
  • Spanyol elnevezés: Dogue de Bordeaux

FCI standard leírás: http://www.dogdomain.com/FCI/fcistandards/fci-116.htm

Bordeaux-i dog kutyust szeretnél? Itt vannak a legfrissebb eladó bordeaux-i dog kutya hirdetések!

értékelés