A flandriai pásztorkutya kedves és hűséges kutya
A flandriai pásztorkutya kedves, hűséges és nagyon odaadó a családjával szemben. Igen figyelmes kutya, szükség esetén mindig a családtagok segítségére siet.

Flandriai pásztorkutya: Bouvier des Flandres

FCI I. fajtacsoport (Pásztor és juhászkutyák)


Mint a neve is mutatja, flandriai származású. Flandria egy természetes határokkal nem rendelkező terület Franciaország és Belgium között. Az elfogadott színek a fakó vagy a szürke - rendszerint csíkosan - és a szürkésfekete. A sima fekete megengedett, de nem preferált.

 

Flandriai pásztorkutya: Bouvier des Flandres
Flandriai pásztorkutya: Bouvier des Flandres


Nyugodt és megfontolt a flandriai pásztorkutya


Ennek a kis "King Kongnak" a szakálla mögött egy kedves, hűséges és nagyon odaadó kutya rejlik. Igen figyelmes, szükség esetén mindig a családtagok segítségére siet. Számítani lehet rá, hogy gondosan őrzi gazdája otthonát és kertjét, idegenektől nem hagyja magát megvesztegetni. Mindazonáltal nem nyugtalan vagy csintalan, és nem is túlzottan éber. Általában csendes, nyugodt, megfontolt kutya.

 

Flandriai pásztorkutya: Bouvier des Flandres
Flandriai pásztorkutya: Bouvier des Flandres


Társaságkedvelő kutya


Kimondottan társaságkedvelő. Megfelelő szocializáció esetén a fajtárasaival, a macskákkal és az egyéb háziállatokkal is könnyen köt barátságot. A gyerekekkel is nagyszerűen kijön, sőt meg is védi őket. Az idegenekkel szemben gyanakvó, de - ha megfelelő volt a szocializálása - nem eltúlzottan. Ha a gazdája szerint minden rendben van, akkor általában ő is elfogadja az ismeretlenek jelenlétét. A Bouvier számára mindig a családja az első!

 

  • Angol elnevezés: Flanders Cattle Dog
  • Német elnevezés: Flandrischer Treibhund
  • Francia elnevezés: Bouvier des Flandres
  • Spanyol elnevezés: Boyero de Flandes

FCI standard leírás: http://www.dogdomain.com/FCI/fcistandards/fci-191.htm

értékelés