A kövér kutya baja gyógyítható - kutyafogyókúrával!
Elfogult gazdiként nehéz megállapítani, hogy kutyánk testsúlya optimális-e, vagy lassan olyan kövér lesz, hogy gurul. Kukla Miki mutat egy egyszerű trükköt, amivel ez gyorsan megállapítható!

Nagytestű és főleg a hosszúszőrű kutyáknál első ránézésre nehéz megállapítani az optimális testtömeget. A doktor úr tanácsa: hajoljunk le a kutyához és a mellkasa felett mindkét kezünkkel simítsunk hátrafelé. Ha érezzük a kutyus bordáit, akkor nagy gond nem lehet!

 

(A videó lejátszásához gyors internetkapcsolat és friss flash-lejátszó szükséges. Kapcsold be a hangszórókat, vidd a kurzort a fenti képernyő fölé és kattints a megjelenő lejátszás-gombra. Dőlj hátra - mozi van!)

 

A kutyán lévő túlsúly idősebb korra számos betegség előidézője lehet: leggyakrabban izületi károsodást, szívproblémákat, cukorbetegséget okozhat. Az elhízott kutyánál nem is kell a nyugdíjas korig várni, már fiatalon előfordulhat, hogy fája a lába, a csípője, a forgója, a könyöke, amelyek miatt nehézkessé válik a mozgása. Tavasszal és ősszel gyakran a fronthatások is felerősíthetik a fájdalmait.

A kutyafogyókúrára hasonló szabályok érvényesek, mint az emberére: fő a fokozatosság és mértékletesség. A legjobb eredményt, a személyre szabott terápia hozhatja, amiben az állatot kezelő orvos, ismerve a körülményeket, sokat segíthet.

Itt olvashatsz a diétázás lehetőségeiről: Kutyafogyókúra

 

Köszönjük az RTL Klub Reggeli című műsorának és dr. Kukla Miklósnak, hogy hozzájárultak a felvételek közléséhez.

értékelés