-
takarító
-
Kőműves
-
sofőr
-
Értékesítő
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
karbantartó
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Csomagoló - Webshop Munkatárs
2024. 12. 04
-
Lead Security Provisioning Analyst
2024. 12. 08
-
Payroll Specialist - German Speaking
2024. 12. 08
-
Lead Accounts Payable Representative
2024. 12. 08
-
Bérszámfejtési szakértő német nyelvtudással
2024. 12. 08
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A BARF-étrend egy húsevő állat tökéletes egészségének titka. Manapság a minden eddiginél jobban érintett gazdik válaszokat keresnek, megoldást arra, hogyan számolják fel a rengeteg egészségügyi problémát, melyektől kedvenceik szenvednek. Úgy tűnik, a válasz: a BARF-étrend.
Kedvenced gyakran áll antibiotikumos és szteroidos kezelés alatt krónikus bőrfertőzések, vagy bakteriális megbetegedések miatt? Mi a helyzet az olyan pusztító vírusos betegségekkel, mint a macskaféléknél fellépő leukémia, vagy parvovírus? Az állatorvosok manapság gyakrabban kerülnek szembe a rák különböző formáival úgy a macskák, mint a kutyák esetében.
Míg sok elmélet született arról, hogy miért fordulnak elő ilyen pusztító gyakorisággal ezek a betegségek, úgy tűnik, a közös nevező az állatok sérülékeny immunrendszere, azaz kutyánk, vagy macskánk természetes védekező rendszere nem működik. Egyike az első dolgoknak, amiket meg kell vizsgálnunk, az étel, amivel tápláljuk házi kedvenceinket.
Ne feledjük, a kutyák és a macskák úgy maradtak fenn az évszázadok során, hogy a vadonban éltek, vadásztak, nyers hússal táplálkoztak, így fejlődött ki az emésztőrendszerük. Nem volt ennyi degeneratív betegség és bőrprobléma, amíg be nem vezették a főtt-, konzerv-, száraz- és félszáraz kutya- és macskaeledeleket. A legtöbb, kereskedelemben kapható, feldolgozott állateledel mesterséges aromákat, színezékeket, adalékanyagokat, tartósítószereket és vegyi anyagokat tartalmaz, melyeket az állatok szervezete nem tud kellőképpen feldolgozni. Lehet, hogy ezen mesterséges szerek folyamatos napi bevitele idővel az élettartamot is csökkentheti.
Sokan csodálkoznak, hogy a mai kutyák emésztőrendszere képes feldolgozni a nyers húst és az abban levő baktériumokat. A kutyák gyomorsavtartalma tizenötször nagyobb, mint az emberé, lehetővé téve a nyers hús és más nyers állati eredetű étel könnyű és hatékony emésztését. Emiatt képesek megbirkózni azokkal a baktériumokkal és mikroorganizmusokkal is, amelyek az emberi szervezetet károsítanák. Fontos felismerni, hogy a mikrobák és kórokozók mindenütt jelen vannak, és ez szükséges a bomlás folyamatához.
Igen, kedvenceink határozottan kezelni tudják a nyers élelmiszerek, zöldség és gyümölcs keverékek, szerves húsok és csontok széles skáláját, más pro-biotikumokkal és antioxidánsokkal együtt, melyek megtalálhatóak a BARF-étrendben, mert ezek hasonlóak a természetes zsákmányhoz, amely táplálta kedvenceinket évmilliós evolúciójuk során.
A legmegdöbbentőbb felfedezés és a legnagyobb különbség a BARF-étrend (természetes nyers ételek) és a hőkezelt élelmiszerek között a húsban, gyümölcsökben, zöldségekben megtalálható élő enzimek és növényi tápanyagok, melyek a BARF-ételekben találhatóak. A természetes anyagok jelenléte a kutyák javát szolgálja. Ez erősíti az immunrendszert, javítja az emésztést, segíti az anyagcserét és segít újjáépíteni a sejtmechanizmusokat. Az élő enzimekkel kiegészített nyers étrend segítségével enyhítjük az enzimtermelő szervek terhelését és ezzel meghosszabbítjuk házi kedvencünk életét.
Képzeljük el kisállatunk testét úgy, mint egy járművet! Ha rossz üzemanyagot adunk neki és nem tartjuk karban, problémákba fogunk ütközni. Eleinte nem vesszük észre, megnyilvánulásukhoz idő kell. Ami rossz étel az ember számára, az az állatoknak is rossz. Idővel mindkettőben kárt fog okozni. A természetes és nyers alapú étkezés nemcsak állataink kívánsága, hanem a legjobb döntés egy hosszú és boldog élet érdekében.