A bengáli macska egy 1963-ban indult tenyészprogram keretén belül jött létre mint önálló fajta, létrehozása a kaliforniai Jean Mill nevéhez fűződik.

Barátságos vadmacska


A bengáli macska egy 1963-ban indult tenyészprogram keretén belül jött létre mint önálló fajta, létrehozása a kaliforniai Jean Mill nevéhez fűződik. Az ázsiai leopárdmacska (ALC) és a házimacska keresztezésének elbűvölő eredménye ez a vadmacskás külsővel és a házicicák kedvességével bíró "mini leopárd". A szelektív, igen gondos tenyésztői munkának köszönhetően nagyon a bengáli macska intelligens, barátságos jellemmel rendelkező, kifejezetten embercentrikus házikedvenccé vált, gyermekek és kutyák mellé is bátran ajánlhatók.

 

 

bengáli macska, macska, macskafajták
Egyre népszerűbb a bengáli macska

 

 

Növekvő népszerűség


Nagyon fontos a bengáli macskakölykök korai szocializációja. Nagyon rövid, szinte plüss-szerű bundájuk heti egyszeri fésüléssel könnyen rendben tartható. Ma már több szín, illetve mintázat ismert, a leggyakoribb a barna-pettyes-cirmos, és barna-márvány-cirmos változat. Ma már Európában is egyre ismertebbek a bengáli macskák, de világszerte egyre több rajongót mondhatnak magukénak a kiállításokon.

 

 

bengáli macska, macskafajták, macska
A bengáli macska intelligens és barátságos

 

 

Angol elnevezés: bengal
Német elnevezés: Bengalkatze
Francia elnevezés: Bengal

CFA standard leírás: http://www.acfacats.com/bengal_standard.htm

értékelés