-
Csőszerelő szakmunkás
-
Takarító
-
Takarító
-
Szerkezet lakatos
-
Tehergépkocsi veztő
-
Eladó/raktáros
-
könyvelő
-
Adminisztrációs gyakornok
2022. 08. 12
-
Karbantartó technikus
2022. 08. 11
-
Műhelyvezető
2022. 08. 12
-
IT biztonsági tanácsadó
2022. 08. 12
-
Senior rendszerszervező (payment) -4396
2022. 08. 12
-
Cybersecurity Project Architect
2022. 08. 12
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Az izraeli miniszterelnöknél járt magyar delegáció figyelt fel a faggyúmentes húsú awassi birkákra. Cserében állapodtak meg: az első tenyészállatokért egy pár pulit ajánlottak.

Az awassi juh titka
A rendszerváltás előtt magyar delegáció kereste fel Saront izraeli - a sivatagban épített - birtokán. A protokolláris vacsora után a házigazda kedvelt juhnyájához vezette a látogatókat, ahol elbüszkélkedett az awassi (néhol: avasszi) birkáival. E fajta különlegessége, hogy - más fajtáktól eltérően - nem faggyús a húsa. A legtöbb ember ugyanis, aki nem szereti a birkahúst, épp a faggyús ízre és szagra panaszkodik. Az awassi fajtát ezzel szemben úgy nemesítették, hogy az állat farkában tárolódik a faggyú. A látogatóban lévő delegáció üzletember tagjainak úgy megtetszett a birka, hogy rendeltek Sarontól néhány tenyészállatot.
A csere

Az awassi birkák pedig itthon sokasodtak, azóta komoly tenyészetté váltak. Az alföldi kis faluban, Bakonszegen élő tenyésztőik szerint olyan különleges a tej- és húshozamuk, hogy a fajtanevet már a vásárlók is megtanulták, és keresik itthon és külföldön is.
A Magyar Hírlap cikke nyomán