Foltos szalamandra az év kétéltűje 2019-ben

Kétéltű fajok

Hűvös erdeink egzotikus megjelenésű kétéltűjét, a foltos szalamandrát választotta a MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya az év kétéltűjének 2019-ben. Hazánk egyik legtetszetősebb, rendkívül fotogén kétéltűjére napjainkban számos veszély leselkedik.... (0 hozzászólások)

Békákat otthon is menthetünk!

Kétéltű fajok

A bajba jutott békákon nagyon gyorsan és egyszerűen segíthetünk azzal, ha az állatokat a vízóraaknákból, pincékből kiemelve (akár puszta kézzel is megtehetjük ezt) a kertben elengedjük, illetve ezeket a békacsapdákat márciustól-szeptemberig havonta ellenőrizzük.... (0 hozzászólások)

2017 év kétéltűje a mocsári béka

Kétéltű fajok

Az MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya 2017-ben a mocsári békát választotta az év kétéltűjének, mert egyfelől csodálatos látványt nyújtanak a kék nászruhás hímek, másrészt pedig aggasztó tény a csökkenő állományuk.... (0 hozzászólások)

A hazai kétéltűek és hüllők szépek, nézd csak!

Kétéltű fajok

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) egy évvel ezelőtt indította el a hazánk gerinces állatait bemutató digitális TUDÁSTÁR oldalát. Első körben a madarak, mostantól pedig Magyarország kétéltű- és hüllőfajai is elérhetőek az oldalon.... (0 hozzászólások)

Egy ritka karibi békafaj utolsó két túlélőjének "randevúját" szervezték meg

Kétéltű fajok

A füttyentőbéka-félék családjába tartozó faj hímje és nősténye egy halálos gomba kór utolsó túlélői. Zoológusok most összehozták ket, vajon lesz happy and?... (0 hozzászólások)

Újjáélesztették egy kihalt ausztráliai békafaj genomját

Kétéltű fajok

Korszerű klónozási technológia segítségével újjáélesztették és működésbe hozták egy harminc éve kihalt békafaj genomját ausztráliai tudósok, aminek eredményeként néhány napig életben maradó embriókat hoztak létre.... (0 hozzászólások)

Láttál már cowboy békát és crayola fürgeszöcskét?

Kétéltű fajok

A furcsa megjelenésű fajok közül valószínűleg eddig ismeretlen volt az úgynevezett "cowboy béka". Ennek a karamellszínű kétéltűnek a lábát fehér rojtok díszítik, sarkán pedig egy sarkantyúszerű képződmény található.... (0 hozzászólások)

Axolotl (Ambystoma mexicanum), a farkos kétéltű

Kétéltű fajok

Az egész életében lárvaként élő axolotl Szerb Antal fantáziáját is megmozgatta a Pendragon legenda írásakor. Ismerkedjünk meg ezzel a különlegességgel! Kopoltyú kikapcs, tüdő bekapcs.... (74 hozzászólások)

A nyugati álsáskabéka (Pseudacris triseriata)

Kétéltű fajok

Nem mindenki szereti ezeket a nyálkás, ugrándozó élőlényeket. Azonban, ha más szemszögből nézed, érdekes dolgokat fedezhetsz fel velük kapcsolatban. ... (0 hozzászólások)

Mivel táplálkozik a szalamandra?

Kétéltű fajok

Mivel nincsenek tisztában azzal, hogy a szalamandra mivel táplálkozik, sok kisállat tartó mindenféle eledelekkel eteti, ami káros lehet e kis élőlények szervezetére. Ha szalamandrát szeretnél kedvencként tartani, olvasd el az alábbi cikket, hogy többet megtudhass táplálkozási szokásairól.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés