Milyen eszközökre lesz szükségünk kaméleon tartáshoz?

Gondozás

Ha már berendeztük a kaméleon nevelő terráriumát, nézzük át milyen kellékekre lesz még szükségünk a nevelés során...... (0 hozzászólások)

Először fürdették meg a világ legöregebb állatát, Jonathant, a 184 éves teknőst

Gondozás

Először fürdették meg a világ legöregebb állatát, Jonathant, a 184 éves óriásteknőst, hogy a közelgő uralkodói látogatásra előkészítsék.... (0 hozzászólások)

Hogyan tápláljuk a vörösfülű ékszerteknőst helyesen?

Gondozás

Manapság egyre többen tartanak vörösfülű ékszerteknőst (Trachemys scripta) házi kedvencként és sajnos, egyre többen betegszenek meg közülük a helytelen táplálás következtében.... (8 hozzászólások)

Veszélyes dekorációk a terráriumban

Gondozás

Nem csak szépnek, de biztonságosnak is kell lennie a terráriumnak, ezért nem árt óvatosan válogatni a felhasználni kívánt dekorációk között...... (3 hozzászólások)

Hüllők mesterséges etetése

Gondozás

A hüllők táplálkozás szempontjából három csoportra oszthatók: növényevők, mindenevők, ragadozók. A mesterséges etetés során mindig az adott faj természetes étkezési szokásait kell figyelembe venni.... (0 hozzászólások)

Hogyan teleltessük hüllőinket?

Gondozás

Természetes élőhelyeiken a mérsékelt égövi hüllő fajok a téli időszakot egy nyugalmi állapotban vészelik át, amit hibernációnak nevezünk. Ilyenkor életfolyamataik lelassulnak.... (0 hozzászólások)

Bevált módszerek az elveszett hüllők megtalálására

Gondozás

Szokás szerint, amikor nem látod a hüllődet sütkérezni egy kövön vagy összetekeredve a búvóhelyén, az első lépés amit tehetsz az, hogy lebontsd a terráriumot. A hüllők gyakran igen leleményesen terráriumuk díszítőelemeit búvóhelynek használják.... (1 hozzászólások)

Zöld anolisz, a varázsgyík

Gondozás

A zöld anoliszt vagy vöröstorkú anoliszt (Anolis carolinensis) amerikai kaméleonnak is hívják, mert képes zöldből barnára változtatni a színét a hőmérséklettől és a körülményektől függően. ... (0 hozzászólások)

Hogyan bánjunk a nagytestű kígyókkal?

Gondozás

A hüllők terráriumi tartásakor nem árt tisztában lennünk az állatok fajtajellemzőivel és viselkedésével. Főként akkor ha legújabb kedvencünk egy nagytestű kígyó. 9 hasznos tipp újdonsült kígyótartóknak! ... (1 hozzászólások)

Mikro-élőhely létrehozása a békák számára

Gondozás

Egy kétéltű hüllőkedvelőnek sikerült békákat tenyésztenie egy mikro-élőhelyen. Olvasd el a cikkünket, és megtudhatod, mi a titka egy olyan vivárium összeállításának, amiben a békát kedvet kapnak a szaporodásra! ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés