Nevelhetek együtt hüllőt és kétéltűt?

Gondozás

A hüllők és a kétéltűek érdekes állatok, sokan szeretik tanulmányozni viselkedésüket. De vajon ajánlott-e együtt tartani őket, vagy jobb, ha külön-külön kísérjük figyelemmel mindennapjaikat? ... (0 hozzászólások)

A leopárdgekkó etetése

Gondozás

A leopárdgekkók ideális terráriumi állatok. Rovarevők, etetésük nem túlságosan bonyolult. Ha elegendő mennyiségű vízről is gondoskodsz számára, kedvenced biztosan elégedett lesz. ... (0 hozzászólások)

Hogyan gondoskodjunk egy szakállas agámáról?

Gondozás

Egy szakállas agáma gondozása nem túl bonyolult feladat, ráadásul nagyon szórakoztató állat. Ha elég óvatosan bánsz vele, és odafigyelsz az igényeire, sokáig élvezheted a társaságát.... (2 hozzászólások)

A hüllők és kétéltűek etetése

Gondozás

Nagyon fontos, hogy a házikedvencként tartott hüllő és a kétéltű étrendje megfelelő legyen. Az etetés során nem csupán vitamin-és ásványi anyag szükségletüket kell szem előtt tartani, hanem vadászösztönüket is. ... (0 hozzászólások)

Púposodás a szárazföldi teknősöknél

Gondozás

A púposodás az egyik legnagyobb gond a teknősök egészségére nézve. Sokáig kutatták a probléma valódi okát, végül arra jutottak, hogy a környezet nedvességtartalma kulcsfontosságú. ... (0 hozzászólások)

Szárazföldi teknősök tavaszi étvágytalansága

Gondozás

Telelést követően, minden tavasszal gyakori probléma a szárazföldi teknősök étvágytalansága. Előidézésében számtalan tényező szerepel, amelyek közül elsősorban tartástechnológiai hibák a legjelentősebbek, de számos betegség is okozhatja. A jelenséget összefoglalóan telelés utáni étvágytalanságnak (“Poszthibernációs anorexia” - PHA) nevezik. ... (0 hozzászólások)

A hüllők terráriumának tisztítása napi, heti bontásban

Gondozás

A hüllők élőhelye különleges ápolást igényel. A terrárium rendszeres és gondos karbantartása szükséges ahhoz, hogy hüllőnk biztonságosan és egészségesen, nem mellékesen szagmentes és vonzó környezetben éljen. ... (1 hozzászólások)

A leguánok szaporodása

Gondozás

A leguánok tenyésztése nem annyira nehéz, viszont helyigényes. A szaporodó pár számára 3 m2-es, mintegy 2 m magas ketrecet kell felállítani, ahová faágakat és a fészekodút helyezzük el. ... (0 hozzászólások)

Készítsünk leguán fészket

Gondozás

A tojásrakáshoz készülődő nőstény leguán éjt-nappallá téve keresi a legalkalmasabb helyet utódjai számára. A vadonban vermeket ás, a terráriumban nekünk kell biztosítanunk az ideális feltételeket. ... (0 hozzászólások)

Hogyan tartsuk szabadon a leguánt?

Gondozás

Sokan elképednek a lakásban szabadon mászkáló leguán láttán. A szelíd hüllő nem zavar senkit, üde színfoltot varázsol jelenlétével otthonunkba. ... (1 hozzászólások)

Bejelentkezés