Mire figyelj, ha vedlik a leguán?

Gondozás

A többi hüllőhöz hasonlóan időnként a leguán is levedli bőrét. A leguánok esetében a folyamat abban különbözik a többi hüllő, például a kígyók és gekkók vedlésétől, hogy nem egyszerre az egész testfelületen, hanem fokozatosan történik, és elég hosszú ideig tart. ... (0 hozzászólások)

A leguán okos állat

Gondozás

A hüllőket nem tartjuk túl eszes élőlényeknek, hiszen agyuk annyira kis helyet foglal el, hogy esetükben gondolkodási folyamatokról szó sem lehet. Vagy tévedünk? ... (1 hozzászólások)

A leguán megérett a tojásrakásra

Gondozás

Leguánunk felnőtt. Két teljes éven át türelemmel gondoztuk, és most nagy örömmel látjuk munkánk gyümölcsét – egy egészséges, erős kifejlett állatot. Még néhány hónap, és hüllőnk képessé válik az utódnemzésre. ... (0 hozzászólások)

Készítsünk szupertápot az ékszerteknősnek!

Gondozás

A vörösfülű ékszerteknős népszerű háziállat, ám a bölcs tekintetű hüllő tartása jóval nehezebb, mint azt első látásra gondolnánk. Bár nem kimondottan kényesek a gyomrukra, sokszor mégis megsínylik a helytelen táplálást. ... (2 hozzászólások)

Tokee gekkó: agresszív, de gyönyörű

Gondozás

Elég agresszív gekkók mind gondozójukkal, mind a hímek egymással, de könnyű tartásuk és gyönyörű színük miatt mégis ajánlható kezdőknek is. ... (5 hozzászólások)

Az afrikai karmosbéka és törpe rokona

Gondozás

Karmosbékát (Xenopus laevis) nagyon élvezetes dolog tartani, ráadásul igen egyszerű is. Íme, a Háziállat.hu használati utasítása a karmosbéka neveléséhez és szaporításához. ... (34 hozzászólások)

Madárpók, a tökéletes háziállat

Gondozás

Egyetlen egy madárpókja kevés embernek van, mert amint betekintést nyer a világukba, beléjük szeret, és onnantól nincs megállás, sorban vásárolja a szebbnél szebb, ritkábbnál ritkább fajokat. ... (3 hozzászólások)

Kígyók a terráriumban: a vörös királysikló

Gondozás

A hüllők terráriumának kialakításakor nem árt tisztában lennünk az állatok fajtajellemzőivel és tartásuk alapvető feltételeivel. Most a vörös királysikló terráriumi tartásának szabályaival ismerkedhetünk meg. ... (1 hozzászólások)

Kígyók a terráriumban: a patkánysikló és a tajvani sávosfarkú sikló

Gondozás

A hüllők terráriumának kialakításakor nem árt tisztában lennünk az állatok jellemzőivel és tartásuk alapvető feltételeivel. Most a patkánysikló és a tajvani sávosfarkú sikló terráriumi tartásával ismerkedhetünk meg.... (0 hozzászólások)

Kígyók a terráriumban: a gabonasikló

Gondozás

A hüllők terráriumának kialakításakor nem árt tisztában lennünk az állatok jellemzőivel és tartásuk alapvető feltételeivel. Most a gabonasikló terráriumi tartásával ismerkedhetünk meg.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés